Logo Berkelland
Ontwerpbestemmingsplan Gelselaar, Van Bevervoordestraat 20 2012, Berkelland

Er is een ontwerp voor een nieuw bestemmingsplan voor de omgeving Van Bevervoordestraat 20. Het plangebied ligt aan de noordzijde van de Van Bevervoordestraat. Op dit gebied is momenteel een bosbouwbedrijf gevestigd. Dit bosbouwbedrijf wordt verplaatst naar een andere locatie.

Het ontwerpbestemmingsplan wil de bouw van een woon-zorgaccommodatie met twee vrijstaande woningen mogelijk maken.

Momenteel gelden hier de bestemmingsplannen “Gelselaar” (ged.) en “Gelselaar, Dorp 2010” (ged.). Volgens deze bestemmingsplannen mag het gebied worden gebruikt voor een agrarisch bedrijf en zijn de gronden bestemd als “agrarisch gebied van landschappelijke waarde”.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met de bijlagen ter inzage van 6 maart 2013 tot en met 16 april 2013 in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

Binnen deze termijn van 6 weken kan iedereen zijn mening geven over het ontwerpbestemmingsplan. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar de gemeenteraad van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, telefoonnummer 0545-250318.

Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan, kunnen later beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Deze publicatie, het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen zijn ook te lezen via de gemeentelijke website (www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Actueel’ en ‘Ruimtelijke plannen’).

Naar boven