Logo Oud-Beijerland
Bekendmaking terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied’, Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied’ (NL.IMRO.0584.BPBUITEN2012001-ON99) met bijbehorende stukken (waaronder de Nota inspraak- en vooroverleg) vanaf zaterdag 2 maart gedurende 6 weken ter inzage ligt.

Het plan

Het plangebied bestaat uit het hele buitengebied van de gemeente. Aan de noordoost, oost- en westkant van de kern ligt een smalle strook buitengebied. Het buitengebied van Oud-Beijerland ligt echter met name ten zuiden van het dorp.

Aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de wettelijke verplichting tot het actualiseren en digitaliseren van bestemmingsplannen in combinatie met de verouderde status van de geldende bestemmingsplannen.

Voor het opstellen van het (voor)ontwerpbestemmingsplan zijn de uitgangspunten gehanteerd die door de gemeenteraad eerder zijn vastgelegd in de Nota van Uitgangspunten bestemmingsplan Buitengebied. Dit betekent dat het uitgangspunt is om in eerste instantie de planologisch bestaande functies en bebouwing vast te leggen en de vigerende rechten over te nemen. Binnen het plan worden geen nieuwe grootschalige ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Daarnaast biedt het bestemmingsplan zoveel als mogelijk een oplossing voor de actuele ruimtelijke ‘problemen’ die er in het buitengebied spelen en waar de geldende bestemmingsplannen geen soelaas voor bieden.

Wijzigingen t.o.v. het voorontwerp

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan bevat het ontwerpbestemmingsplan wijzigingen. De wijzigingen betreffen wijzigingen die naar aanleiding van inspraak- en overlegreacties zijn doorgevoerd en wijzigingen die ambtshalve zijn verwerkt. Zo is er een perceel met een detailhandelsbestemming aangepast naar een agrarische bestemming conform het huidige gebruik, is per bedrijf of burgerwoning maximaal één schuilstal toegestaan, zijn enkele (agrarische) bouwvlakken qua ligging aangepast en is een kleine strook grond direct aansluitend en oostelijk van bedrijventerrein “De Hoogerwerf” conform de vigerende bestemming (bedrijfsdoeleinden) opgenomen. De wens om te komen tot tijdige actualisatie van het gehele buitengebied maakt dat er voor camping De Kreek gekozen is een en ander via een separate planologische procedure af te wikkelen. Om tot een goede ruimtelijke situatie en regeling te komen is mogelijk nader onderzoek nodig. Het perceel wordt daarom buiten het plangebied gehouden.

Voor meer gedetailleerde informatie over de wijzigingen verwijzen wij u naar de Nota inspraak- en vooroverleg.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan een ieder bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling, gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Oud-Beijerland, Postbus 2003, 3260 AE Oud-Beijerland. Na telefonische afspraak kunnen zienswijzen ook mondeling naar voren worden gebracht.

Tijdens de inspraakperiode zijn de stukken te downloaden of te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel-> bekendmakingen-> bestemmingsplannen en projectbesluiten) of via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder “NL.IMRO.0584.BPBUITEN2012001-ON99”.

De stukken liggen ook ter inzage in het gemeentehuis aan de W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur (behalve dinsdag tot 20.00 uur) en vrijdag van 8.00 tot 13.00 uur. Er kan ook een afspraak voor inzage worden gemaakt.

Vragen

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied’? Dan kunt u contact opnemen met Jan Paul Manni van de afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefoon (0186) 64 66 22.

Naar boven