Logo Urk
Omgevingsvergunning uitbreiding Horeca-activiteiten vakantiepark ´t Urkerbos, Vormtweg 9 te Urk

(met toepassing van uniforme openbare voorbereidingsprocedure afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht)

Burgemeester en Wethouders van Urk maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) hebben besloten om een omgevingsvergunning te verlenen (op aanvraag van 6 juli 2012) aan Vakantiepark ’t Urkerbos BV, Vormtweg 9, 8321 NC Urk, voor het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening ten behoeve van het organiseren van horeca-activiteiten, waaronder kleinschalige feesten en partijen, jubilea en vergaderingen ten behoeve van derden (niet-campinggasten), op het perceel Vormtweg 9, 8321 NC Urk, kadastraal bekend, gemeente Urk sectie C nummer 106;

Activiteiten waarvoor de omgevingsvergunningen zijn verleend

De omgevingsvergunning wordt verleend voor het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan Buitengebied voor het organiseren van horeca-activiteiten in de kantine en de recreatiezaal van het vakantiepark ten behoeve van derden (niet-campinggasten).

Wij hebben besloten de omgevingsvergunning te verlenen voor bovenstaande activiteiten.

Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het eerder genomen ontwerpbesluit.

Verklaring van geen bedenkingen

Voor deze aanvraag wordt toepassing gegeven aan een projectafwijkingsbesluit (in verband met het afwijken van het bestemmingsplan) als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3° van de Wabo. Overeenkomstig artikel 2.27 van de Wabo en artikel 6.5 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) heeft de gemeenteraad van de gemeente Urk op 31 januari 2013 verklaard dat hij geen bedenkingen heeft tegen het verlenen van de gevraagde vergunning.

Terinzagelegging

De aanvraag en de definitieve omgevingsvergunning, met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 1 maart 2013, gedurende zes weken, voor een ieder ter inzage bij de afdeling Publiekszaken van het gemeentehuis, Singel 9. De digitale versie is in te zien via www.urk.nl en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepsclausule

Gedurende de hierboven vermelde termijn van terinzagelegging bestaat de mogelijkheid beroep in te stellen tegen de omgevingsvergunning bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

De beroepsprocedure staat alleen open voor belanghebbenden die tijdens de voorbereidings-procedure tegen het ontwerpbesluit een zienswijze hebben ingediend of die aan kunnen tonen dat zij hiertoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

De beschikking treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien onmiddellijke spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist kunnen belanghebbenden de voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht, tegelijk met hun beroepschrift of tijdens de beroepschriftenprocedure, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. In dat geval treedt de beschikking niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een kopie van het beroepschrift dient te worden meegezonden. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verschuldigd. De hoogte van deze griffierechten is te raadplegen via www.rechtspraak.nl.

Naar boven