Logo Bergen (Li)
Vaststelling bestemmingsplannen, Bergen (Li)

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend. De gemeenteraad heeft op 19 februari 2013 de volgende bestemmingsplannen vastgesteld:

  • 1) Het bestemmingsplan ‘Entreelocatie bedrijventerrein De Flammert’ met IDN “NL.IMRO.0893.BP12005FL1004FLA-ON01” vastgesteld. Het bestemmingsplan betreft het adres, De Flammert 1004 te Nieuw Bergen, gelegen aan de N271, waarbij een nieuwe bouwkavel wordt gerealiseerd. Met dit bestemmingsplan wordt invulling gegeven aan een in 2007 opgestelde visie voor deze locatie. Het nieuwe IDN luidt: “NL.IMRO.0893.BP12005FL1004FLA-VA01”.

  • 2) Het bestemmingsplan ‘Beleidsregel tijdelijke huisvesting mantelzorg’ met IDN “NL.IMRO.0893.BP12017GEMBERGEN-ON01” vastgesteld. Het bestemmingsplan betreft een zogenaamd facetbestemmingsplan voor het grondgebied van de hele gemeente. Dit betekent dat de geldende bestemmingsplannen op onderdelen worden herzien. Door vaststelling van het bestemmingsplan voor de mantelzorgregeling worden meerdere bestemmingsplannen tegelijkertijd herzien. Met deze nieuwe beleidsregel beschikt de gemeente Bergen over een uniform beleid voor mantelzorg. Het nieuwe beleid biedt ook meer mogelijkheden tot het kunnen verlenen van mantelzorg aan mantelzorgbehoevenden. Het nieuwe IDN luidt: “NL.IMRO.0893.BP12017GEMBERGEN-VA01”.

  • 3) Het bestemmingsplan ‘Oude Baan 21’ met IDN “NL.IMRO.0893.BP12008OU21BUI-ON01”vastgesteld. Het bestemmingsplan betreft het adres, Oude Baan 21 te Nieuw Bergen waarbij een nieuw bouwvlak wordt gerealiseerd. Aanleiding is het verzoek van de Waterleiding Maatschappij Limburg om een nieuwe drinkwaterinstallatie te bouwen ter vervanging van de bestaande voorziening. Het nieuwe IDN luidt: “NL.IMRO.0893.BP12008OU21BUI-VA01”.

Inzage

De voornoemde bestemmingsplannen bestaan uit regels, analoge verbeelding, toelichting en daarbij horende bijlagen. De bestemmingsplannen liggen van 28 februari 2013 tot en met 10 april 2013 ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Nieuw Bergen. U kunt de stukken inzien tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum. U kunt het digitale plan ook inzien op www.bergen.nl.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt, en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen tijdens de inzagetermijn beroep instellen tegen het raadsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. In het ondertekende beroepschrift staat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht en de gronden van het beroep.

U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

In werking

Het raadsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien beroep is ingesteld, kan gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van genoemde Afdeling van de Raad van State een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overlegd. Indien een verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het raadsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroep en/of een verzoek om een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Naar boven