Logo Lelystad
Voorbereiden bestemmingsplan Lelystad locatie Waterwijzer

Ter voldoening aan artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders van Lelystad kennis, dat zij voornemens zijn een bestemmingsplan “Lelystad- locatie Waterwijzer” voor te bereiden. Voor dit bestemmingsplan zal geen milieueffectrapport, als bedoeld in hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer, worden opgesteld.

Het plangebied ligt aan het Maerlant in de zuidwestelijke hoek van het Lelycentre in Lelystad.

De grens van het plangebied wordt gevormd door de Polderdreef en Zuigerplasdreef. Aan de noord- en oostzijde vormt het Maerlant met daarbij liggende groenstroken de grens.

Het plan beoogt de realisatie van een woningbouwinvulling met 54 grondgebonden woningen en het actualiseren van het juridisch planologische regime voor 40 appartementen waarvoor reeds een (onherroepelijke) omgevingsvergunning is verleend op basis van een uitgebreide projectprocedure.

Op grond van lid 2 van genoemd artikel wordt vermeld dat geen stukken betreffende het voornemen ter inzage zullen worden gelegd, geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen over dit voornemen naar voren te brengen en geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over het voornemen.

Te zijner tijd zal het ontwerpbestemmingsplan na kennisgeving in de Flevopost, Staatscourant en op www.lelystad.nl gedurende zes weken ter inzage worden gelegd. Tijdens deze termijn kan een ieder zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad.

Naar boven