Logo Zaltbommel
Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied’, Zaltbommel en ontwerp-planMER

Burgemeester en wethouders van Zaltbommel maken bekend dat het bovengenoemde ontwerp-bestemmingsplan met bijbehorende stukken van 28 februari 2013 t/m 10 april 2013 op grond van 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder ter inzage ligt. Het plangebied van het ontwerp-bestemmingsplan “Buitengebied” bevat het binnendijks gelegen buitengebied, met uitzondering van de glastuinbouwintensiveringsgebieden en -extensiveringsgebieden en de magneetlocatie voor de glastuinbouw. De uiterwaarden langs de Afgedamde Maas en het Eiland Nederhemert maken eveneens deel uit van het plangebied, maar de uiterwaarden langs de Waal en het Munnikenland zijn buiten het plangebied gehouden. Ook zijn enkele percelen die voorheen in bestemmingsplannen voor de dorpskernen waren gelegen, opgenomen in het ontwerp-bestemmingsplan. De reden hiervoor is het verkrijgen van een logische afbakening tussen het buitengebied en de kernen. Het ontwerp-bestemmingsplan is grotendeels conserverend, maar in het plan zijn diverse particuliere initiatieven opgenomen. Hieronder zijn onder andere begrepen enkele bedrijfsuitbreidingen, uitbreidingen van agrarische bouwvlakken en functieveranderingsinitiatieven (sloop agrarische bedrijven en terugbouw van woningen).

Gelijktijdig met het ontwerp-bestemmingsplan is een ontwerp-planMER opgesteld, aangezien het ontwerp-bestemmingsplan kaderstellend is voor m.e.r.-(beoordelings)plichtige activiteiten, voornamelijk in de vorm van de ontwikkelingsmogelijkheden voor veehouderijbedrijven. Tevens is volgens de Natuurbeschermingswet 1998 een passende beoordeling verplicht voor het ontwerp-bestemmingsplan. Het ontwerp-planMER, getiteld “MER bestemmingsplan Buitengebied”, ligt gelijktijdig met het ontwerp-bestemmingsplan (van 28 februari 2013 t/m 10 april 2013) voor een ieder ter inzage.

Het ontwerp-bestemmingsplan en de bijbehorende stukken evenals het ontwerp-planMER zijn tijdens de openingstijden op het gemeentekantoor Hogeweg 11 te Zaltbommel en tevens via onze site www.zaltbommel.nl in te zien (aanklikken ‘Wonen Verkeer en Veiligheid’ en vervolgens bestemmingsplannen).

Gedurende bovengenoemde periode kan een ieder bij de gemeenteraad zienswijzen naar voren brengen op de volgende wijze:

  • Schriftelijk; dit heeft onze voorkeur (adres: gemeenteraad van Zaltbommel, Postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel), of

  • Mondeling; hiervoor dient u eerst een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar (tel. 0418-681681)

Naar boven