Logo Boxtel
Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Ladonk en ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder, Boxtel

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 1 maart 2013 tot en met donderdag 11 april 2013 het ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Ladonk (met codering NL.IMRO.0757.BP03Ladonk2013-otw1) en het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder ter inzage liggen.

Ontwerpbestemmingsplan

Met het ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Ladonk worden de verschillende en verouderde bestemmingsplannen die nu nog gelden voor het bedrijventerrein herzien en ondergebracht in één bestemmingsplan. Met dit plan wordt de bestaande planologische en feitelijke situatie opgenomen in een actueel, eenduidig en digitaal bestemmingsplan, afgestemd op huidig beleid en regelgeving.

Het plan heeft betrekking op het plangebied dat nu ook onderdeel uitmaakt van de bestemmingsplannen voor het bedrijventerrein. Dit betekent dat het gehele bedrijventerrein Ladonk inclusief Vorst A in het plan is opgenomen.

Het ontwerpbestemmingsplan maakt geen uitbreiding van het bedrijventerrein mogelijk. De toekomstige uitbreiding Vorst B ten oosten van het Rabobank Datacenter en ten zuiden van de Keulsebaan maakt geen onderdeel uit van dit bestemmingsplan. Voor deze uitbreiding wordt op termijn een apart bestemmingsplan opgesteld.

Ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders overwegen voor 9 woningen binnen het plangebied een hogere waarde dan de voorkeursgrenswaarde volgens de Wet geluidhinder vast te stellen. Het betreft hier een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde tot maximaal 60 dB(A) voor diverse woningen aan de Havervelden, het Hemelrijk, de Mijlstraat en de Schouwrooij. Deze hogere waarde is een gevolg van de herzonering van het bedrijventerrein Ladonk.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder liggen met ingang van 1 maart 2013 ter inzage in de leeshoek van het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag ook van 17.00 tot 19.30 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is daarnaast digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder codering NL.IMRO.0757.BP03Ladonk2013-otw1.

Reageren op het ontwerpbestemmingsplan

Tot en met donderdag 11 april 2013 kan iedereen zienswijzen indienen op het ontwerpbestemmingsplan.

Een schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Ladonk’.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Boxtel, tel.(0411) 65 53 34.

Reageren op het ontwerpbesluit Wet geluidhinder

Tot en met 11 april 2013 kunnen belanghebbenden een zienswijze kenbaar maken op dit ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder.

Een schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel. Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit Wet geluidhinder Ladonk’.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Boxtel, tel. (0411) 65 53 34.

Boxtel, 28 februari 2013

Burgemeester en wethouders van Boxtel De secretaris, J.K. Fraanje

De burgemeester, J. van Brummen

Naar boven