Logo Zoetermeer
Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Oosterhage/Businesspark Oosterheem en ontwerpbesluit hogere waarden geluid, Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend, dat met ingang van 1 maart 2013 gedurende zes weken, het ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Oosterhage / Businesspark Oosterheem en het ontwerpbesluit hogere waarden geluid op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, artikel 110c Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage liggen bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis. Bij het ontwerpbestemmingsplan behoort geen exploitatieplan.

Toelichting

Ontwerpbestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit 2 deelgebieden:

  • 1. het Businesspark Oosterheem (de bedrijfspercelen rondom Aletta Jacobslaan, Hugo de Grootlaan en de Willem Dreeslaan),

  • 2. en het Bedrijventerrein Oosterhage ter weerszijden van de HSL en ten noorden van de Australiëweg.

Met het nieuwe bestemmingsplan wordt een actueel planologisch-juridisch kader geboden.

Voor het Businesspark Oosterheem wordt nu een verkaveling opgenomen die deels is gebaseerd op de bestaande situatie (aan de Willem Dreeslaan) en deels is gebaseerd op de stedenbouwkundige randvoorwaarden zoals die voor de Aletta Jacobslaan en Hugo de Grootlaan door het college in juni 2012 gewijzigd zijn vastgesteld, na de informatieavond voor omwonenden van september 2011.

Voor het bedrijventerrein Oosterhage wordt nu eveneens een verkaveling opgenomen. Door de bedrijfskavels op ruime afstand van de woonwijk te situeren is het geoorloofd om bedrijven uit één hogere milieucategorie toe te laten in vergelijking met het geldende bestemmingsplan. Naar aanleiding van het vooroverleg zijn de toegestane bouwhoogtes aan de zijde Hoefweg verlaagd en wordt voorzien in een groene inpassing.

Ontwerpbesluit hogere waarden geluid.

Voor de mogelijke kinderdagverblijven in het Businesspark Oosterheem dienen hogere waarden voor geluid te worden vastgesteld vanwege het wegverkeer. De hogere waarden zijn nodig omdat op deze locaties de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder wordt overschreden. Op grond van de Wet geluidhinder heeft het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid om in die gevallen een hogere waarde voor geluid vast te stellen dan de voorkeursgrenswaarde. De vast te stellen hogere waarden passen in het “Hogere waarden beleid”.

Indienen van zienswijzen

Ontwerpbestemmingsplan.

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

U kunt tevens een digitale zienswijze indienen via het formulier Indienen digitale zienswijze . Dit formulier is te vinden op de website www.zoetermeer.nl onder Digitale Balie> Formulierenoverzicht > Wonen en Leefomgeving > toon formulieren.

Informatieavond

Op 26 maart 2013 vindt een informatieavond plaats in het Bedrijfsrestaurant van het Stadhuis van 18.30 uur tot 20.00 uur. De ingang is te bereiken vanaf het parkeerterrein aan de Frankrijklaan.

Ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een belanghebbende schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

De Omgevingsbalie is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

http://www.zoetermeer.nl/wonen-vervoer/ruimtelijke-plannen_41687/item/bedrijventerrein-oosterhage-businesspark-oosterheem_5589.html

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00002-0002

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op

http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.BP00002-0002

Zoetermeer, 28 februari 2013

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer, de secretaris, H.M.M. Koek

de burgemeester, C. Aptroot

Naar boven