Logo Uithoorn
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Hoofdontsluitingsroute Oude Dorp’, Uithoorn

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Hoofdontsluitingsroute Oude Dorp” met ingang van 1 maart 2013 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Bestemmingsplan

Met de omlegging van de N201 worden de Zijdelweg en de Amsterdamseweg de belangrijkste twee ontsluitingswegen van Uithoorn. Dit betekent dat vanuit het oogpunt van doorstroming en verkeersveiligheid ingrepen nodig zijn in de bestaande verkeerscirculatie en weginfrastructuur in de directe omgeving. Op grond hiervan dienen ook de Thamerlaan en Prins Bernardlaan opnieuw ingericht en aangesloten te worden op de Amsterdamseweg.

De aanpassingen aan de Thamerlaan en Prins Bernhardlaan passen grotendeels binnen het vigerende bestemmingsplan. Op enkele (kleine) onderdelen dient een aanpassing van het bestemmingsplan plaatst te vinden. Deze aanpassingen hebben voornamelijk betrekking op plaatsen waar een rotonde is voorzien en waar de overkluizing van de Thamersloot vervalt. Echter, om één overzichtelijk geheel van het gehele tracé te hebben, wordt een bestemmingsplan opgesteld voor de hoofdontsluitingsroute Oude Dorp in zijn geheel.

Terinzage

Het ontwerpbestemmingsplan Hoofdontsluitingsroute Oude Dorp ligt van 1 maart 2013 tot en met 11 april 2013 ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 te Uithoorn gedurende de openingstijden van het gemeentehuis, in de bibliotheek, gebouw De Hoeksteen, Alfons Ariënslaan 1 te Uithoorn, gedurende de openingstijden van de bibliotheek, alsmede in het Informatiecentrum Dorpscentrum, Dorpsstraat 15 te Uithoorn, geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 13:00 – 17:00 uur.

Indienen zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Uithoorn, 27 februari 2013

Naar boven