Logo Schiedam
Bekendmaking project Barkentijn, Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat met ingang van 28 februari 2013 de ontwerp-omgevingsvergunning, ruimtelijke onderbouwing en bijbehorende stukken voor het project Barkentijn, gedurende zes weken, voor een ieder ter inzage worden gelegd.

Aanleiding

Op 28 september 2012 is door SIR 55 een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de realisatie van 3 patiowoningen aan de Barkentijn. Het ingediende bouwplan is in strijd met het geldende bestemmingsplan Woudhoek. Op grond van de Wabo dient een verzoek om omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen welke in strijd is met het bestemmingsplan, tevens te worden aangemerkt als een verzoek om omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan. De Wabo biedt op grond van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de mogelijkheid om ten behoeve van dit project af te wijken van het bestemmingsplan. Voorwaarde is dat het besluit voorzien is van een ruimtelijke onderbouwing waaruit blijkt dat het plan niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Aan deze voorwaarde wordt voldaan, blijkens de bijgevoegde ruimtelijke onderbouwing. Het project valt onder de reikwijdte van artikel 2, eerste lid, onder a van de op 20 september 2012 door de gemeenteraad vastgestelde ‘Algemene verklaring van geen bedenkingen Wabo’ (woningbouwprojecten van maximaal 30 woningen).

Plangebied

De locatie van Barkentijn ligt aan de noordzijde van de langzaamverkeersroute bij het Martinus Nijhoffplein en aan de westzijde van de Harreweg, een oude landweg.

Ter inzage

De ontwerp-omgevingsvergunning, ruimtelijke onderbouwing en bijbehorende stukken liggen vanaf 28 februari 2013 gedurende zes weken ter inzage in het Klant Contact Centrum (Omgevingsloket), Stadserf 1 te Schiedam. Het Klant Contact Centrum is geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. Langskomen kan sinds 1 januari 2013 alleen op afspraak.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij het Klant Contact Centrum. Voor vragen met betrekking tot het ontwerp project Barkentijn kan contact worden opgenomen met mevrouw S. Ramlal, juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling, op telefoonnummer 14010.

Naar boven