Logo Vlaardingen
Ontwerpbestemmingsplan Vettenoordsepolder Oost ter inzage, Vlaardingen

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 28 februari 2013 gedurende een termijn van 6 weken het ontwerp bestemmingsplan Vettenoordsepolder Oost ter inzage ligt op de volgende locaties:

  • a. het Gemeentelijk Contactcentrum op het stadhuis, tijdelijk adres Westhavenkade 85, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 8.00 – 17.00 uur;

  • b. de leeszaal van de Stadsbibliotheek aan de Waalstraat 100. Openingstijden: ma.+ vr. van 13.30-20.00 uur; di.+ do. van 13.30-17.00 uur; woe. van 10.30-20.00 uur en zat. van 10.30-15.00 uur.

Het ontwerp bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.vlaardingen.nl/bekendmakingen. Klik vervolgens op 'bestemmingsplannen' en dan op 'bestemmingsplannen (27-02-2013)'. Voorts is het digitale plan raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied van het ontwerp bestemmingsplan wordt globaal als volgt begrensd:

  • aan de westzijde door de Willem Pijperstraat/Diepenbrockstraat;

  • aan de noordzijde door de Zomerstraat;

  • aan de oostzijde door de Oude Haven;

  • aan de zuidzijde door de Parallelweg.

De voornaamste doelstelling voor het nieuwe bestemmingsplan is het verkrijgen van een actueel planologisch-juridisch kader voor de betreffende gronden. In het ontwerp is de aanwijzing van beeldbepalende panden en een deel van het gebied als Beschermd Stadsgezicht verwerkt. Daarnaast worden er enkele voorgenomen herontwikkelingen mogelijk gemaakt, zoals het Museum Vlaardingen en het voormalige KPN-gebouw aan de Westhavenkade. Ook maakt het plan aan huis verbonden economische bedrijvigheid mogelijk op de begane grond van eventueel samen te voegen woningen in de Stationsstraat, Prins Hendrikstraat en Pieter Karel Drossaartstraat. Verder zijn er diverse wijzigingsbevoegdheden opgenomen. Allereerst voor de realisatie van woningen aan de Pieter Karel Drossaartstraat 241-243. Ten tweede voor het mogelijk maken van functies aan de Westhavenkade die nu nog niet zijn toegestaan, zoals wonen en bepaalde soorten horeca. Ten derde voor de realisatie van woningen ter plaatse van het voormalig OJC-pand aan de Zomerstraat 41j. Ten vierde voor de realisatie van woningen en de uitbreiding van de huidige supermarkt Hoogvliet aan de Parallelweg. Voor het overige wordt er een consoliderend plan gemaakt, waarmee wordt bedoeld dat alle bestaande rechten (vrijstellingen en vergunningen) in principe zijn meegenomen in het bestemmingsplan.

Als resultaat van het wettelijke vooroverleg zijn in het ontwerp geen grote wijzigingen aangebracht ten opzichte van het voorontwerp bestemmingsplan.

Informatiebijeenkomst

In de beginperiode van de terinzagelegging zal er een informatiebijeenkomst worden georganiseerd in de vorm van een inloopavond. Deze zal plaatsvinden op donderdag 7 maart 2013, vanaf 20.00 uur tot uiterlijk 22.00 uur, in Burgerzaal 2 van het Stadhuis, Markt 11 te Vlaardingen. Iedereen is van harte welkom om daar kennis te nemen van het plan, vragen te stellen en desgewenst nadere uitleg te krijgen.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging (zijnde dus van donderdag 28 februari 2013 t/m woensdag 10 april 2013) kan eenieder zowel schriftelijk als mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te zijn gericht aan de gemeenteraad, ter attentie van het hoofd afdeling Stadsontwikkeling & Toezicht, Postbus 1002 – 3130 EB Vlaardingen. Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingebracht bij de sectie Ruimtelijke Ordening van voornoemde afdeling, na telefonische afspraak via het secretariaat (tel. 010-248 4700).

Vlaardingen, 26 februari 2013

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

Naar boven