Logo Zaanstad
Ontwerpbestemmingsplan Bedrijven Zuid, Zaanstad

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad maken bekend dat met ingang van donderdag 28 februari 2013 voor een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 10 april 2013) ter inzage ligt:

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de bedrijventerreinen HoogTij, Westerspoor, Zuiderhout en Oud Zaenden.

Het gebied zal de huidige functie in de nabije toekomst grotendeels blijven behouden. Behalve in een deel van Zuiderhout-noord worden geen grootschalige ruimtelijke ontwikkelingen verwacht, die in belangrijke mate afwijken van de bestaande planologische mogelijkheden.

De thans geldende bestemmingsplannen zijn echter gedateerd, bevatten een aantal praktische knelpunten en zijn niet meer afgestemd op de huidige wettelijke eisen en inzichten. Het nieuwe bestemmingsplan is opgesteld met als doel een actueel planologisch juridisch kader te bieden voor het behouden en versterken van de bedrijfsfunctie.

Inzage: het ontwerpbestemmingsplan Bedrijven Zuid met bijbehorende stukken ligt op de volgende wijzen ter inzage:

  • Elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • Als pdf bestand op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl, onder het thema “Wonen en leven” en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’ en volgende;

  • via de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam, openingstijden: maandag – woensdag van 8.30 -16.00 uur, donderdag van 8.30 – 19.00 uur en vrijdag van 8.30 – 12.00 uur.

Inloopbijeenkomst: Op 11 maart 2013 van 17:00 – 19:00 uur organiseert de gemeente Zaanstad een inloopavond over het ontwerpbestemmingsplan Bedrijven Zuid in het kantoor van HVC afvalinzameling/sector Uitvoering gemeente Zaanstad, Symon Spiersweg 7, 1506 RZ Zaandam.

Zienswijzen: Gedurende bovengenoemde periode van inzage kan iedereen, naar keuze mondeling of schriftelijk, zijn zienswijze over het ontwerp kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gestuurd naar de gemeenteraad van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Bedrijven Zuid’. Er kunnen geen schriftelijke zienswijzen per e-mail worden ingediend. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan, bij voorkeur tussen 10:00 en 12:00 uur, contact worden opgenomen met mevr. K. Oosterhuis-Runia van de afdeling Planologische Kaders van de gemeente Zaanstad, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 075.

Naar boven