Logo Maasdriel
Ontwerpomgevingsvergunning bushalte Ronde Morgen (OV001) Kerkdriel 2013, Maasdriel

Het college van Maasdriel is van plan mee te werken aan het realiseren van bushalte (busperron, abri, fietsenstalling en verlichting) op een perceel in de bocht Bulkseweg – Wordenseweg in Kerkdriel (kadastraal bekend gemeente Maasdriel, sectie N, nummer 297).

Er is vergunning gevraagd voor de volgende omgevingsaspecten:

  • Bouwen (Art.2.1 lid 1a Wabo)

  • Strijdig gebruik gronden/bouwwerken. met RO (art. 2.1 lid 1c Wabo)

  • Kappen (art. 2.2 lid 1f Wabo)

Bouwen

Op basis van de ingediende gegevens is geconstateerd dat voor het realiseren van de bushalte geen omgevingsvergunning voor de activiteit Bouwen noodzakelijk is.

Strijdig gebruik gronden/bouwwerken

In het geldende bestemmingsplan " Kerkdriel en Hoenzadriel " heeft het perceel in de bocht Bulkseweg-Wordenseweg te Kerkdriel de bestemming 'Groen'. Op een deel van het perceel geldt ook de dubbelbestemming 'beschermingszone watergang'. Binnen deze bestemming is het niet mogelijk om de bushalte te realiseren omdat er binnen de bestemming geen verkeersdoeleinden zijn toegestaan. Door met een omgevingsvergunning af te wijken van het geldende bestemmingsplan kan meegewerkt worden.

Kappen

Om de bushalte te kunnen realiseren moet een Franxinus excelsior gekapt worden. Het college acht het maatschappelijk belang voldoende zwaarwegend om de omgevingsvergunning voor het kappen van de Franxinus excelsior te verlenen.

Inzien

Van 28 februari tot en met 10 april 2013 ligt het ontwerpbesluit en de daarbij horende stukken tijdens de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis te Kerkdriel, Kerkstraat 45.

Iedereen kan het ontwerpbesluit tijdens de openingstijden inzien in het gemeentehuis in Kerkdriel, Kerkstraat 45.

U kunt het ontwerpbesluit ook vinden op

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://www.imro.maasdriel.nl/plannen/NL.IMRO.0263.OV0001-/NL.IMRO.0263.OV0001-ON01

Iedereen kan tijdens de inzagetermijn zienswijzen indienen bij het college van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel.

Wij ontvangen bij voorkeur schriftelijke zienswijzen, per e-mail is niet mogelijk!

Als u uw zienswijzen mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar.

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail de gemeente en vraag naar Diriël van Lienden.

Naar boven