Logo Wageningen
Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan De Lawickse Hof, Wageningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 11 februari 2013 het bestemmingsplan “De Lawickse Hof” gewijzigd heeft vastgesteld en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen heeft genomen.

Begrenzingen

Het plangebied De Lawickse Hof wordt begrensd door de Rooseveltweg, de Lawickse Allee, de

Lijnbaanstraat en de Javastraat.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van 7 grondgebonden woningen langs de Lijnbaanstraat en 4 grondgebonden studentenwoningen met 24 onzelfstandige eenheden langs de Lawickse Allee mogelijk. Op de hoek van de Lawickse Allee en de Rooseveltweg is een gebouw gepland met 141 appartementen voor studenten en assistenten in opleiding (aio’s), waarvan maximaal 32 eenheden voor aio’s. Voorts kan op de begane grond maximaal 1.200 m2 commerciële dienstverlening worden gerealiseerd.

Wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het plan zijn er wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Deze wijzigingen staan in de zienswijzennota, welke onderdeel uitmaakt van het raadsbesluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. In deze nota zijn ook de zienswijzen en de beantwoording daarvan opgenomen. Kort samengevat zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

  • in artikel 10 (Algemene afwijkingsregels) van de regels is een bepaling opgenomen dat onder voorwaarden 10% van de bij recht gegeven maten en afmetingen mag worden afgeweken;

  • in de regels is artikel 6.2.2, sub c (Bijgebouwen en overkappingen) gewijzigd waardoor het mogelijk wordt onder voorwaarden maximaal 200 m2 aan bijgebouwen en overkappingen op te richten;

  • in artikel 9 (Algemene bouwregels) is een bepaling toegevoegd waardoor het onder voorwaarden mogelijk wordt de gevel te laten verspringen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan met bijlagen en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen liggen met ingang van donderdag 28 februari 2013 gedurende 6 weken ter inzage bij het loket Ruimte, Markt 22. Het loket is op werkdagen geopend van 8:30 uur tot 12:30 uur. In de middag kunnen de stukken bij het loket Ruimte op afspraak worden ingezien.

Website

Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via www.wageningen.nl:wonen, milieu en verkeer/ bouwen en wonen/ bestemmingsplannen. Ook het besluit geen exploitatieplan vast te stellen is hier in te zien. Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0289.0020delawicksehof-VSG1.

Beroep

Tot en met woensdag 10 april 2013 kan tegen de besluiten beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingebracht;

  • belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen hebben ingebracht;

  • overige belanghebbenden, voor zover het de wijzigingen in het bestemmingsplan betreft, die zich niet met de wijzigingen kunnen verenigen.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

De besluiten treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State dat wordt gehonoreerd.

Crisis- en herstelwet

Op de besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift de beroepsgronden moeten aangeven. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure, het plan of het besluit geen exploitatieplan vast te stellen kunt u contact opnemen met loket Ruimte (0317 – 492 700).

Naar boven