Logo Raalte
Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Raalte, correctieve herziening, Raalte

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat vanaf donderdag 28 februari 2013 tot en met woensdag 10 april 2013 het ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied Raalte, correctieve herziening’, met bijbehorende stukken ter inzage ligt. De stukken zijn te raadplegen op:

De (bron)bestanden zijn te downloaden op:

http://raalte.gemeentedocumenten.nl/plannen/NL.IMRO.0177.BP20130004-/NL.IMRO.0177. BP20130004-0001

Deze correctieve herziening is er op gericht om een deel van het geldende bestemmingsplan Buitengebied Raalte aan te passen. De aanpassingen zijn zeer beperkt en van ondergeschikte betekenis. In deze herziening zijn zowel een wijziging van de regels als een wijziging van de plankaart opgenomen. De wijziging van de regels heeft betrekking op het gehele plangebied van het geldend bestemmingsplan Buitengebied Raalte. Het plangebied van deze herziening is dan ook identiek aan dit bestemmingsplan. Deze herziening is drieledig.

Ten eerste vinden de navolgende aanpassingen plaats naar aanleiding van beroepschriften.

  • Evenementenregeling in de bestemming ‘Landhuis’

  • Algemene afstandsregeling van bebouwing tot de weg

  • Locatie Heinoseweg 10 (stal ’t Reelaer), bestemmingsvlak

  • Locaties Lemelerveldseweg 36, Spekhoekweg 14, Zwolseweg 52 en Koldeweesweg 22 (bouwvlak)

  • Wijziging bestemming gronden landgoed de Gunne van ‘Agrarisch met Waarden- Natuur en Landschap’ naar ‘Agrarisch met waarden- Landschap’ (verbeelding)

Ten tweede vindt een aantal aanpassingen plaats uit (abusievelijk) niet geheel verwerkte zienswijzen.

Ten derde is een aantal omissies hersteld.

Wij zullen de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken dit bestemmingsplan als een wijzigingsbesluit als bedoeld in artikel 6:19 Algemene wet bestuursrecht te beschouwen en mitsdien bij de beroepsbehandeling tegen het bestemmingsplan Buitengebied Raalte te betrekken.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Raalte. Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd naar de gemeenteraad van Raalte, Postbus 140, 8100 AC Raalte.

Een mondelinge zienswijze kan uitsluitend worden ingebracht via het team Ruimte. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt met team Ruimte, telefoon (0572) 347799. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 8 juni 2012 tot vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied Raalte hoeven niet opnieuw een zienswijze in te dienen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen.

Naar boven