Logo Arnhem
Ontwerpbestemmingsplan ‘Burgemeesterswijk Transvaalbuurt 2013’, Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt

het ontwerp-bestemmingsplan “Burgemeesterswijk Transvaalbuurt 2013”

Inzien.

Het ontwerp-bestemmingsplan “Burgemeesterswijk Transvaalbuurt 2013” ligt met ingang van 28 februari 2013 gedurende een termijn van 6 weken voor een ieder ter inzage op het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerp-bestemmingsplan is met ingang van 28 februari 2013 ook via internet in te zien via www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storing voorbehouden)

Daarnaast is het bestemmingsplan ook te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.766-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.766-/NL.IMRO.0202.766-0201

Plangebied.

Het plangebied ligt ten noorden van de spoorlijn Arnhem Zutphen/Zevenaar en wordt begrensd door Zijpendaalseweg, Sonsbeekweg, Apeldoornseweg*, Sonsbeeksingel, Sweerts de Landasstraat*, Bouriciusstraat*, Amsterdamseweg, Bakenbergseweg en de Izaak Evertslaan.

  • * De percelen van de panden aan de oostzijde van de Apeldoornseweg, de zuidzijde van de Sweerts de Landasstraat en de zuidzijde van de Bouriciusstraat, die vallen binnen het voorgenomen Rijks beschermd Stadsgezicht, zijn ook in het plangebied opgenomen.

Doel.

Actualisatie: Bestemmingsplannen die dateren van meer dan tien jaar terug moeten ingevolge de Wet ruimtelijke ordening eens in de tien jaar worden herzien. Vanaf medio 2013 zijn actuele bestemmingsplannen verplicht en staat er bij niet nakoming een sanctie op. De bestaande bestemmingsplannen voor het gebied Burgemeesterswijk en Transvaalbuurt dateren uit 1984. Reden dus om voor deze plannen een nieuw bestemmingsplan op te stellen.

Beschermd stadsgezicht: Voor de Burgemeesterswijk en Transvaalbuurt is een procedure gestart om het grootste deel van het plangebied aan te wijzen tot Rijksbeschermd Stadsgezicht. Bij deze aanwijzing wordt door het Rijk de eis gesteld dat een bestemmingsplan wordt gemaakt dat de cultuurhistorische waarden, zoals beschreven door het Rijk, beschermt. Een van de aspecten die hierbij een rol speelt is het bestemmen van de voortuinen in het plangebied. Deze voortuinen zijn in de nu geldende bestemmingsplannen al als tuin bestemd. Deze voortuinen zullen in het nieuwe bestemmingsplan opnieuw als tuin worden bestemd. Om bestaande rechten en parkeersituaties die langdurig zijn gedoogd te respecteren, is hiervoor in het nieuwe bestemmingsplan een regeling (persoonsgebonden overgangsrecht) opgenomen. Deze regeling houdt in dat voor deze gevallen het bestaande parkeergebruik in de voortuinen pas op termijn hoeft te worden beëindigd. Deze gevallen zijn geïnventariseerd en in een bijlage bij het bestemmingsplan opgenomen.

Zienswijze.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerp-bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Informatie.

Voor informatie over het ontwerp-bestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer R. Slippens, tel. nr.: 026-3773409 van de afdeling Ruimte.

Naar boven