Logo Alphen aan den Rijn
Voorbereiding bestemmingsplannen Buitengebied Alphen Noord en Zuid, Alphen aan den Rijn

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn hierbij kennis van hun voornemen om twee nieuwe bestemmingsplannen voor het Buitengebied Alphen Noord en Buitengebied Alphen Zuid voor te bereiden.

De bestemmingsplannen en haar grenzen

Het plangebied van bestemmingsplan Buitengebied Alphen Noord ziet op polders Vierambacht en Oudshoorn. Het plangebied van dit bestemmingsplan wordt daarmee aan de westzijde begrensd door de Heimanswetering, aan de noordzijde door de gemeentegrens met de gemeenten Nieuwkoop en Kaag en Braassem, aan de oostzijde door het Aarkanaal en aan de zuidzijde door Ridderveld en de Zegerbaan (N207). Dwars door polder Vierambacht loopt de Herenweg (N207). Gemeente Alphen aan den Rijn doorloopt voor deze weg een aparte bestemmingsplanprocedure.

Het plangebied van bestemmingsplan Buitengebied Alphen Zuid ziet op polders Steekt (ten zuiden van de N11) en Zaanse Rietveld. Het plangebied van dit bestemmingsplan wordt daarmee aan de westzijde begrensd door de gemeentegrens met de gemeente Rijnwoude, aan de noordzijde door de Rijksweg N11, aan de oostzijde door de gemeentegrens met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en aan de zuidzijde door de gemeentegrens met de gemeente Boskoop.

Wat houden de bestemmingsplannen in?

De bestemmingsplannen zijn plannen waarin de ontwikkeling en het beheer van het gebied helder geregeld zijn. Er is echter ruimte gelaten voor ontwikkelingen, waarbij de Structuurvisie Buitengebied als basis heeft gediend. Er is gekozen voor een systematiek van meerdere verzamelbestemmingen, waarbij de verschillende polders met hun waarden en karakteristieken leidend is. Vanuit de Structuurvisie Buitengebied heeft elk van de polders een eigen ontwikkelingsmogelijkheid, die tot uitdrukking is gebracht in de verzamelbestemmingen.

Ter inzage

Iedereen kan het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Alphen Noord, met identificatienummer NL.IMRO.0484.B084buitengebalpnd-0001 met de bijbehorende bestanden, en het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Alphen Zuid, met identificatienummer NL.IMRO.0484.B087buitengebalpzd-0001 met de bijbehorende bestanden, vanaf 28 februari tot en met 10 april 2013, gedurende zes weken, inzien bij de informatiebalie in het stadhuis.

U kunt de bestemmingsplannen ook digitaal inzien op de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Gemeente / publicaties / bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende voornoemde termijn van tervisielegging kan iedereen gedurende zes weken schriftelijk, inclusief een onderbouwing, een inspraakreactie geven op het voorontwerp bestemmingsplan. De (inspraak)reactie richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven dat het over het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Alphen Noord óf het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Alphen Zuid gaat.

U kunt ook mondeling reageren door contact op te nemen met het officemanagement van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar op telefoonnummer 0172 – 465 641.

Daarnaast vindt vooroverleg plaats met betrokken instanties als bedoeld in artikel 3.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening.

Informatieavond

Op 6 maart 2013 wordt in het stadhuis, Stadhuisplein 1, vanaf 19.30 uur een inloopavond gehouden. Doel van deze avond is om u te informeren over de inhoud van de bestemmingsplannen. U kunt uw vragen stellen en wij zullen deze vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. U bent van harte uitgenodigd bij deze avond aanwezig te zijn.

27 februari 2013

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

Naar boven