Logo Almelo
Ontwerpbestemmingsplan Centrum-Zuid, Almelo

Voor het gebied Centrum-Zuid is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het voorliggende ontwerpbestemmingsplan is een actualisatie van een aantal bestemmingsplannen binnen dat gebied.

In het plan is vastgelegd wat de mogelijkheden zijn van de (afzonderlijke) percelen binnen het gebied. Het nieuwe bestemmingsplan is een actualisatie en heeft voornamelijk een conserverend karakter. Dit betekent dat de bestaande situatie zoveel mogelijk gehandhaafd wordt.

Centrum-Zuid betreft het gebied dat globaal wordt begrensd door de Wierdensestraat, de Waag, Schuttenstraat en Hofkampstraat in het noorden. De oostelijke grens loopt langs de Reggestraat en vervolgens via de Bornsestraat langs de Bornerbroeksestraat. De zuidelijke punt van het plangebied betreft de locatie waar de Bornerbroeksestraat en de Burgemeester Raveslootsingel bij elkaar komen. De Burgemeester Raveslootsingel vormt ook de westelijke grens van het plangebied.

Het ontwerpbestemmingsplan (NL.IMRO.0141.BP00054-0301) ligt met ingang van woensdag 27 februari 2013 tot en met dinsdag 9 april 2013 ter inzage:

  • bij de afdeling Publiekszaken (publieksbalie, centrale hal op de begane grond aan het Stadhuisplein 1 te Almelo). Eenieder kan hier terecht zonder afspraak van 9.00 – 12.00 uur (werkdagen) en met afspraak van 13.00 – 16.00 uur (ma/di/wo/vr) en van 13.00 – 19.00 uur (do);

  • Via de website www.almelo.nl/bestemmingsplannen;

  • Via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen bij de gemeenteraad, postbus 5100, 7600 GC Almelo. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met de heer A. Bosveld van het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Stedenbouw, via (0546) 541111.

Naar boven