Logo IJsselstein
Ontwerpbestemmingsplan Landelijk gebied noord en zuid, IJsselstein

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het ontwerp bestemmingsplan ‘Landelijk gebied noord en zuid’ (NL.IMRO.0353.201203Lgebied-On01) hebben vastgesteld en dat het ontwerp bestemmingsplan op basis van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening ter visie wordt gelegd.

Toelichting op het ontwerp

De gemeente is verplicht om haar bestemmingsplannen regelmatig te herzien. Het plangebied omvat het gehele landelijke gebied van de gemeente IJsselstein, uitgezonderd de uiterwaarden van de Lek. De uiterwaarden zijn opgenomen in het inpassingsplan ‘Ruimte voor de Lek’ van de provincie Utrecht. Het plangebied wordt aan de zuidkant begrensd door de Lekdijk. Aan de westkant vormt de gemeentegrens met Lopik (zuidwest) en Montfoort (noordwest) de plangrens. In het noorden ligt de grens op de N228, de Nedereindseweg en de gemeentegrens van Utrecht. In het oosten is de gemeentegrens met Utrecht en de rijksweg A2 de plangrens.

Het ontwerp bestemmingsplan heeft een beheersgericht karakter, waardoor slechts concrete en ondergeschikte ontwikkelingen mogelijk zijn.

Ontwerp bestemmingsplan ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan ‘Landelijk gebied noord en zuid’ ligt van 28 februari tot en met 10 april 2013 ter inzage bij het Klant Contact Centrum. Daarnaast is het ontwerp via de gemeentelijke website te raadplegen: www.ijsselstein.nl, ‘Over IJsselstein, bestemmingsplannen, bestemmingsplannen in procedure’ en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Gedurende de genoemde periode kan een ieder een mondelinge of schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad, Postbus 26, 3400 AA IJsselstein. Voor een mondelinge inspraakreactie wordt u verzocht een afspraak te maken, telefoon 14 030.

IJsselstein, 27 februari 2013

Naar boven