Logo Heerhugowaard
Vaststelling ‘Structuurvisie Stationsgebied Heerhugowaard’, Heerhugowaard

De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft 22 januari 2013 de Structuurvisie Stationsgebied Heerhugowaard vastgesteld.

Deze structuurvisie geeft richting aan het denken over de toekomst van het Heerhugowaardse Stationsgebied. In het verlengde van de gemeentelijke structuurvisie ‘Stad van Kansen’ wil de gemeente Heerhugowaard zo de kansen die het Stationsgebied de komende jaren met zich meebrengt met beide handen aangrijpen. En er worden al kansen gegrepen.

Zo heeft de komst van het nieuwe ziekenhuis van de MCA Gemini Groep naar Heerhugowaard een spectaculaire draai gegeven aan de ruimtelijk-economische ontwikkeling van de gemeente. En er gebeurt meer in het Heerhugowaardse Stationsgebied: de recente oplevering van de eerste energieneutrale school van Nederland, ‘Focus’, trekt momenteel de aandacht. Eerder waren er al de vestiging van het Hoogheemraadschap, de regionale GGZ en het nieuwe hoofdkantoor van ZIGGO. Ook de transformatie van een kantoorgebouw naar een zorgsteunpunt met verzorgingstehuis en de nieuwbouw en vestiging van andere grote nieuwe werkgevers in het Stationsgebied zijn voorbeelden van een toekomst vol kansen. De structuurvisie Stationsgebied Heerhugowaard dient uiteindelijk als leidraad én als aanjager/inspiratie voor de verdere geleidelijke opwaardering van het Stationsgebied.

Al deze ontwikkelingen kunnen niet los gezien worden van de provinciale investeringen in de capaciteitsuitbreiding van de N242 in het verlengde van de A9. Ontwikkelingen rondom OV-knopen zoals het Heerhugowaardse Stationsgebied passen dan ook naadloos in het beleid van Transit Oriented Development van de provincie Noord-Holland.

In de structuurvisie wordt onder andere ook beoogd het Heerhugowaardse Stationsgebied steviger in het stedelijk weefsel van Heerhugowaard en de regio op te nemen. De visie zoekt daarom ook de (programmatische en ruimtelijke) aansluiting met en doet uitspraken over aangrenzende gebieden binnen de gemeente. De structuurvisie is in samenwerking met betrokken in het gebied opgesteld. Aan de formele terinzagelegging van de structuurvisie zijn een interactief proces en een inspraakronde vooraf gegaan. De begrenzing van het visiegebied is grofweg de N242 en de Westtangent, de Stationsweg, Titanialaan en rondom de Zuidtangent.

Nadere informatie

De Structuurvisie Stationsgebied Heerhugowaard is digitaal te raadplegen op de websites www.ruimtelijkeplannen.nl en www.heerhugowaard.nl/stationsgebied. Heeft u inhoudelijke vragen over deze strategische gebiedsontwikkeling, dan kunt u contact opnemen met P.J.M. Rentinck, Gebiedsmanager Stationsgebied Heerhugowaard, p.rentinck@heerhugowaard.nl en telefoonnummers 072 57 55 329 en 06 538 842 02.

Heerhugowaard, februari 2013

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard,

09RO04s

Naar boven