Logo IJsselstein
Ontwerpbestemmingsplan Binnenstad en omgeving, IJsselstein

Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van 28 februari 2013 gedurende 6 weken ter inzage ligt op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening: het ontwerp bestemmingsplan Binnenstad en omgeving (NL.IMRO.0353.201201Binnenstad-On01).

Inzage

Het ontwerp bestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klanten Contact Centrum van het stadhuis te IJsselstein. Het ontwerp is ook digitaal te raadplegen via de internetsite www.ijsselstein.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Gedurende genoemde termijn van inzage kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen tegen het ontwerp bestemmingsplan Binnenstad en omgeving bij de gemeenteraad. Het adres is Postbus 26, 3400 AA IJsselstein. Voor het doorgeven van een mondelinge zienswijze wordt u verzocht een afspraak te maken via 14 030.

Toelichting op het ontwerp

Ontwerp bestemmingsplan

De gemeente is verplicht om haar bestemmingsplannen regelmatig te herzien.

Het plangebied wordt in het noordoosten begrensd door het Eiteren, overgaand in de Hollandse IJssel, tot aan de Beneluxweg. In het zuidoosten wordt het plangebied begrensd door de watergang ten zuiden van de Paardenlaan. De Hoge Biezen en de Achtersloot tot en met de Touwlaan vormt de zuidwestelijke begrenzing van het plangebied. De noordwestgrens wordt gevormd door de Touwlaan en de Oranje Nassaulaan tot en met de Hollandse IJssel. Het ontwerp bestemmingsplan heeft een beheersgericht karakter, waardoor slechts concrete en ondergeschikte ontwikkelingen mogelijk zijn. In het kader van Verbeter de binnenstad is gekeken naar een uitbreiding van gebruiksmogelijkheden van het centrum om zo zorg te kunnen dragen voor een levendige binnenstad. In het ontwerp bestemmingsplan is uitgegaan van bestaande bebouwing en gebruik. Aan bestaande functies wordt geen afbreuk gedaan.

Het voorontwerp bestemmingsplan heeft vanaf 30 augustus 2012 voor burgerparticipatie (raadpleging) en vooroverleg ter inzage gelegen. Hierop zijn een aantal reacties binnen gekomen. Daarnaast zijn er in de afgelopen periode een aantal ontwikkelingen geweest. Dit heeft geleid tot een aantal aanpassingen. De belangrijkste zijn:

  • De bestemming hoek Walkade /Mr. A. Spainkstraat is gewijzigd van “Gemengd” naar “Verkeer” in verband met het aanbrengen van fietsenklemmen t.b.v. de bezoekers van de binnenstad.

  • Het opnemen van een wijzigingsbevoegdheid voor het voormalige Pulsegebouw aan de Mr. A. Spainkstraat 36, zodat het pand ook gebruikt kan worden voor (zorg) wonen.

  • Het knippen van het Kloosterplantsoen uit het bestemmingplan. Hiervoor zal een afzonderlijk bestemmjngsplan worden opgesteld.

  • De bestemming ”Verkeer” is in overeenstemming gebracht met de bestemming “Verkeer” zoals opgenomen in het bestemmingsplan Koningshof/Schuttersgracht.

IJsselstein, 27 februari 2013

Naar boven