Logo Teylingen
Ontwerpbestemmingsplan Jacoba van Beierenweg 95c, Torenlaan 3 en Loosterweg achter 45a/47a (tegenover nr 43) in Voorhout (gemeente Teylingen) en ontwerpomgevingsvergunning Jacoba van Beierenweg 95c ter inzage, Teylingen

Uit het oogpunt van zorgvuldigheid (de bestanden waren niet tijdig te raadplegen op ruimtelijkeplannen.nl) worden het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning opnieuw ter inzage gelegd. Hierbij geldt een nieuwe inzagetermijn.

Identificatienummer bestemmingsplan: NL.IMRO1525.BP2012TEY01018-0301

Toelichting op het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpomgevingsvergunning

Het bedrijf Roma BV wil aan de Jacoba van Beierenweg 95c het bedrijfspand uitbreiden. Ook wil het bedrijf de (voormalige) bedrijfsruimte aan de Torenlaan 3 slopen en ter compensatie twee woningen op het perceel Torenlaan 3 bouwen. Om de landschappelijke balans in het buitengebied te behouden wordt ter compensatie van de uitbreiding aan de Jacoba van Beierenweg, kassen op het perceel “achter Loosterweg 45a/47a” (t.o nr 43) gesloopt. Om medewerking te kunnen verlenen aan deze plannen, moet een nieuw bestemmingsplan worden gemaakt en een omgevingsvergunning voor bouwen worden verleend.

Ter inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Jacoba van Beierenweg 95c, Torenlaan 3 en Loosterweg achter 47a (t.o nr. 43) Voorhout, bestaande uit een verbeelding, planregels en toelichting, en een omgevingsvergunning voor het bouwen (voor het uitbreiden van het bedrijfspand aan de Jacoba van Beierenweg 95c) in overeenstemming met artikel 3.8 en 3.30 (*) van de Wet ruimtelijke ordening van donderdag 21 februari tot en met woensdag 3 april 2013 voor een ieder ter inzage liggen.

(*) Gecoördineerde behandeling bestemmingsplan en omgevingsvergunning

De Wet op de ruimtelijke ordening maakt het mogelijk om het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor een project tegelijkertijd in behandeling te nemen (coördinatieregeling artikel 3.30, lid 1, aanhef en sub b Wro). De gemeenteraad heeft besloten om voor dit bestemmingsplan en deze omgevingsvergunning de coördinatieregeling van toepassing te verklaren. Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning liggen als ontwerp daarom tegelijkertijd ter inzage en op beide kunt u een zienswijze indienen.

De digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Op www.teylingen.nl onder Plannen en projecten – Voorhout – ontwerpbestemmingsplan Jacoba van Beierenweg 95c vindt u een link naar het digitale ontwerpbestemmingsplan. Daarnaast vindt u een link naar de authentieke digitale bestanden en kunt u een pdf van de analoge versie van het ontwerpbestemmingsplan downloaden.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit Ruimtelijke Ordening de digitale versie beslissend.)

Zienswijze

Binnen de termijn, dat het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage liggen, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout, telefoon 14-0252.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via emailadres: gemeente@teylingen.nl Heeft u een zienswijze ingediend tijdens de termijn van deerdere terinzagelegging? Dan hoeft u niet opnieuw een zienswijze in te dienen.

Openbaar

Wanneer u een zienswijze indient, dan kan iedereen deze zienswijze op de website www.teylingen.nl inzien. Uw zienswijze wordt niet geanonimiseerd. Hierdoor worden uw naam, adres en woonplaats op het internet zichtbaar.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Lindy van der Klaauw van de afdeling Ruimte via telefoonnummer 14 0252.

Naar boven