Logo Eemsmond
Bestemmingsplan en omgevingsvergunning Co-vergistingsinstallatie Aviko/Rixona Warffum, Eemsmond

Op 31 januari 2013 heeft de gemeenteraad van Eemsmond het 'Bestemmingsplan Aviko/Rixona ten behoeve van een co-vergistingsinstallatie' vastgesteld. Dit bestemmingsplan geeft een planologische regeling voor een co-vergistingsinstallatie bij Aviko/Rixona aan de Westervalge 82b in Warffum. De co-vergister wordt geplaatst op het terrein van Aviko/Rixona, achter de bestaande fabriek. Voor het bouwen van de co-vergister is omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) nodig. Burgemeester en wethouders hebben deze op 15 februari 2013 verleend.

Gemeentelijke coördinatieregeling

Wet ruimtelijke ordening artikel 3.30 t/m 3.32

De gemeenteraad heeft op 17 maart 2011 besloten om voor dit project de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen. Dat kan als er meerdere procedures zijn voor de verwezenlijking van een ruimtelijk project. Bij toepassing van de coördinatieregeling worden procedures gestroomlijnd en gelijktijdig bekendgemaakt. Voor dit project gaat om het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning. De gemeenteraad is bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en burgemeester en wethouders voor de omgevingsvergunning. Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning liggen gelijktijdig ter inzage.

Milieueffectrapport (MER)

Voorafgaand aan het vaststellen van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning is een Milieueffectrapport opgesteld. Hierin staan de onderzochte effecten op het milieu, onder andere flora en fauna, geluid en luchtkwaliteit. De gemeenteraad heeft op 31 januari 2013 ingestemd met het MER, de bijbehorende aanvulling en het advies van de Commissie voor de m.e.r.

Ter inzage

Algemene wet bestuursrecht afdeling 3.4, Wet ruimtelijke ordening artikel 3.8 en Wet milieubeheer artikel 7.11

Van 22 februari tot en met 4 april 2013 liggen het bestemmingsplan, het raadsbesluit, de reactienota zienswijzen, de omgevingsvergunning en bijbehorende stukken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Hoofdstraat-West 1 in Uithuizen. U kunt het bestemmingsplan ook downloaden via www.eemsmond.nl (Nieuws, Bekendmakingen).

In werking

Het bestemmingsplan Aviko/Rixona ten behoeve van een co-vergistingsinstallatie en de verleende omgevingsvergunning treden in werking op 5 april 2013.

Beroep

Wet ruimtelijke ordening artikel 8.3

Het vaststellen van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning worden voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. U kunt bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag tot en met donderdag 4 april 2013 beroep instellen tegen het besluit:

  • als u belanghebbende bent en in een eerdere fase tijdig uw zienswijze heeft ingediend;

  • als u belanghebbende bent en kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest tijdig te reageren.

Als u beroep instelt, kunt u tegelijkertijd om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Met een voorlopige voorziening vraagt u om de werking van het besluit uit te stellen tot het moment dat op uw beroep is beslist.

Naar boven