Logo Renswoude
Ontwerpbestemmingsplan Dorp Renswoude

Vanaf 26 februari 2013 ligt gedurende zes weken ter inzage het ontwerp van het bestemmingsplan Dorp Renswoude.

De gemeente Renswoude is voornemens alle huidige bestemmingsplannen te actualiseren. Bestemmingsplan buitengebied is in 2010 reeds geactualiseerd. Voor de kern Renswoude (bebouwde kom) zullen, buiten de specifieke projecten om (o.a. Beekweide II en Dorpshart) nog twee bestemmingsplannen gaan gelden, namelijk één voor het woongebied en één voor de bedrijventerreinen.

Voor het woongebied van Renswoude is eind 2012 een voorontwerp-bestemmingsplan opgesteld, hetgeen nu gevolgd wordt door een ontwerpbestemmingsplan.

Dit gebied is globaal begrensd door de Lunterse en Fliertse Beek aan de noordzijde (exclusief Beekweide plus en Beekweide 2), de Ubbeschoterweg en het kasteelpark/Grand Canal aan de oostzijde (inclusief De Kweek), de wijk Spikhorst aan de zuidzijde en de Oude Holleweg/Barneveldsestraat aan de westzijde (exclusief het Dorpshart).

In het kader van de gemeentelijke inspraakverordening is het voorontwerp in de inspraak gebracht. De uit deze inspraakprocedure voortgekomen inspraakreacties en enkele ambtshalve wijzigingen zijn verwerkt in een inspraaknota en opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan.

Het ontwerp bestemmingsplan is te raadplegen via de gemeentelijke website www.renswoude.nl. U komt hier door achtereenvolgens te klikken op Wonen en Leven, Bouwen en Slopen, Bestemmingsplannen en Bestemmingsplan Dorp. Op onze gemeentelijke site hebben wij een PDF-versie van het ontwerpbestemmingsplan geplaatst. Ook vindt u op deze site een verwijzing naar de landelijke voorziening RO-Online (www.ruimtelijkeplannen.nl) waarop u het bestemmingsplan eveneens kunt raadplegen.

Verder ligt het plan tijdens de openingstijden ter inzage op de Afdeling Algemene Zaken van het gemeentehuis. Desgevraagd wordt de gelegenheid geboden om het ontwerpbestemmingsplan in te zien buiten kantoortijden. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer M.H.T. Jansen: 0318-578153. Gedurende de termijn van zes weken (derhalve tot 9 april 2013) kunt u schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen met betrekking tot het ontwerpplan naar voren brengen. U kunt uw schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient tijdig een afspraak gemaakt te worden met de heer M.H.T. Jansen. Dit kan via telefoonnummer 0318-578153. Van een mondelinge zienswijze wordt een bondig verslag gemaakt.

Renswoude, 25 december 2012

College van burgemeester en wethouders van Renswoude, Wnd. secretaris, J. van Dijk

de burgemeester, W.J. Dekker

Naar boven