Logo Aalsmeer
Terinzageligging ontwerp bestemmingsplan ‘Schinkelpolder’, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat in de periode van 22 februari 2013 tot en met 4 april 2013 voor een ieder ter inzage ligt:

het ontwerp bestemmingsplan “Schinkelpolder” met de daarop betrekking hebbende stukken.

Het plangebied is globaal gelegen tussen de Ringvaart van de Haarlemmermeer, de Bosrandweg, de Oosteinderweg en de Mr. Jac. Takkade. De lintbebouwing aan de zuidzijde van de Oosteinderweg behoort ook tot het plangebied.

Doelstelling

De beleidsmatige doelstelling van het bestemmingsplan is de bescherming van het noordelijke deel van het plangebied (Schinkelbos) als natuurlijk- en ecologisch waardevol gebied, alsmede het beperkt mogelijk maken van extensieve dagrecreatie, zonder dat eerdergenoemde waarden worden aangetast.

Daarnaast is het plan gericht op de bescherming van het centrale deel van het plangebied als gemengd (glas)tuinbouwgebied, zonder daarmee de ontwikkeling van zuivere glastuinbouw op de langere termijn onmogelijk te maken. Het zuidelijk deel wordt beschermd als lintbebouwing, waarbij de bestaande functiemenging van wonen en bedrijvigheid waar mogelijk wordt ontvlochten. Voor percelen die onvoldoende geschikt zijn voor de glastuinbouw worden enkele nieuwe mogelijkheden gecreëerd die recht doen aan de ligging en geschiedenis van het gebied.

Inzien ontwerp bestemmingsplan

Vanaf 1 januari 2010 is het digitale bestemmingsplan het rechtsgeldige bestemmingsplan. U kunt het digitale bestemmingsplan “Schinkelpolder” met ingang van 22 februari 2013 raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatiecode is: NL.IMRO.0358.BPSCHINKELPOLDER-ON01.

U kunt er ook voor kiezen om de papieren versie van het ontwerp bestemmingsplan in te zien. Deze versie ligt gedurende bovengenoemde periode bij de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer aan het Drie Kolommenplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de centrale balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Het plan ligt tevens ter inzage bij de balie Bouwen en Vergunningen op het raadhuis van Amstelveen, aan de Laan Nieuwe Amstel 1. U kan zich melden via de centrale balie. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, en vrijdag 8.30-12.30 uur.

Degene die buiten de genoemde openingstijden inzage wil hebben in het plan, kan daarvoor contact opnemen via het algemene telefoonnummer 0297-387575.

Zienswijzen indienen

Gedurende de genoemde termijn van terinzageligging, van 22 februari 2013 tot en met 4 april 2013, kan een ieder een zienswijze naar voren brengen over het ontwerp bestemmingsplan. Het indienen van een zienswijze kan naar keuze schriftelijk en/of mondeling.

Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad (postbus 253, 1430 AG, Aalsmeer) onder vermelding van “zienswijze ontwerp bestemmingsplan Schinkelpolder”.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via het algemene telefoonnummer 0297-387575.

Naar boven