Logo Oss
Ontwerpwijzigingsplan en ontwerpbesluit hogere waarde ‘Wijziging 1 Negen Kernen 2012’ in procedure, Oss

U kunt reageren op het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde ‘Wijzigingsplan 1 Negen Kernen 2012’. Hieronder leggen wij uit wat het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde inhouden. Ook leest u hoe u kunt reageren.

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke functies grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of een bedrijf. Ook regelt het plan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplannen in het bestemmingsplan passen.

Wat is een wijzigingsplan?

Een bestemmingsplan kan worden gewijzigd. Met een wijzigingsplan passen burgemeester en wethouders een bestemmingsplan op een onderdeel aan. In het bestemmingsplan staat voor welk gebied of welk onderdeel burgemeester en wethouders een wijzigingsplan kunnen vaststellen.

Waar gaat dit ontwerpwijzigingsplan over?

Het bestemmingsplan Negen Kernen 2012 biedt de mogelijkheid om een begraafplaats aan te leggen aan de Hoefstraat in Macharen. Dit moet via een wijzigingsplan gebeuren.

Het ‘Ontwerpwijzigingsplan 1 Negen Kernen 2012’ maakt de aanleg van de begraafplaats en de bouw van twee woningen mogelijk. De woningen zijn nodig om de aanleg van de begraafplaats te bekostigen.

Wat is een besluit hogere waarde en waar gaat het over?

De Wet geluidhinder regelt hoeveel geluid er bij woningen mag zijn door het verkeer op een weg of op een spoorlijn. In sommige gevallen mag de gemeente meer geluid toestaan. Burgemeester en wethouders nemen daar dan een apart besluit over. Dit heet een ‘besluit hogere waarde’.

In dit geval maakt het wijzigingsplan het mogelijk om twee woningen te bouwen. Voor deze woningen veroorzaakt het wegverkeer op de Dorpenweg te veel geluid. Burgemeester en wethouders willen dit toestaan. Daarom hebben zij een ontwerpbesluit hogere waarde opgesteld.

Wanneer kunt u het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde inzien?

U kunt van donderdag 21 februari 2013 tot en met woensdag 3 april 2013 de volgende stukken inzien:

  • het ontwerpwijzigingsplan en bijlagen;

  • het ontwerpbesluit hogere waarde (geluid).

Waar kunt u de stukken inzien?

U kunt de stukken inzien:

  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • op de gemeentelijke website www.ruimtelijkeplannen-oss.nl ;

  • bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur.

De bronbestanden van het wijzigingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828/manifest.html.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is

NL.IMRO.0828.WZ1negenkernen2012-ON01.

U kunt reageren op het ontwerpwijzigingsplan en op het ontwerpbesluit hogere waarde

Iedereen kan reageren op het ontwerpwijzigingsplan. Als u wilt reageren op het ontwerpbesluit hogere waarde moet u wel een belang hebben bij dat besluit.

U kunt reageren van donderdag 21 februari 2013 tot en met 3 april 2013. U kunt dit schriftelijk doen of mondeling. Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

Wilt u mondeling reageren? Maakt u hiervoor dan tijdig een afspraak met mevrouw I. van Erp, via telefoonnummer [0412] 62 99 11.

Wilt u schriftelijk reageren op het ontwerpwijzigingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarde? Stuurt u dan een brief aan:

Burgemeester en wethouders van Oss

Ter attentie van de afdeling SROL

Postbus 5

5340 AB OSS

In uw brief geeft u aan waarom u het wel of niet eens bent met het ontwerpwijzigingsplan of het ontwerpbesluit hogere waarde. Dit noemen wij een zienswijze.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Belt u dan met de heer H. van Alphen of de heer M. van Zutphen, telefoonnummer [0412] 62 99 11.

Naar boven