Logo Houten
Ontwerpbestemmingsplan Loerik III Noord, Houten

Burgemeester en wethouders van Houten maken bekend dat zij op 12 februari 2013 ingestemd hebben met het ontwerp bestemmingsplan Loerik III Noord.

Het plan

Het plangebied Loerik III Noord ligt aan de oostzijde van het spoortraject Utrecht – ’s Hertogenbosch, ter hoogte van de fietsbrug over de spoorbaan in de A. Pistoriusweg. Aan de zuid- en oostzijde wordt het plangebied begrensd door de inprikker Het Spoor. Aan de noordzijde is de A. Pistoriusweg gelegen.

De gemeente Houten wil in dit gebied 32 nieuwe woningen realiseren. Om de realisatie van de woningen planologisch mogelijk te maken wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Het voorontwerp bestemmingsplan heeft ter inzage gelegen van 21 juni tot en met 1 augustus 2012. Gedurende de termijn zijn er geen inspraakreacties binnengekomen op het plan. Daarnaast is het plan in het kader van het overleg ex artikel 3.1.1 Besluit Ruimtelijke Ordening naar verschillende overlegpartners verzonden.

In de nota Inspraak en Vooroverleg zijn alle ontvankelijke reacties uit het vooroverleg gebundeld en van een gemeentelijke reactie voorzien. Tevens is aangegeven of de reactie aanleiding heeft gegeven om het voorontwerpbestemmingsplan aan te passen.

Omdat de proefverkaveling van het bouwplan op 11 december 2012 door de gemeenteraad is vastgesteld is het voorontwerp gedetailleerd uitgewerkt naar een ontwerp bestemmingsplan.

Het ontwerp van het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 21 februari 2013 gedurende zes weken ter inzage bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis.

Daarnaast is het plan te raadplegen op de website www.houten.nl.

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.030BPLOERIK3NRD-ONTW.

Het plan wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen.

Wat als u uw mening kenbaar wil maken?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met dhr. W. Sloot van de afdeling Project Ontwikkeling, bereikbaar via het secretariaat van deze afdeling op telefoonnummer 030 – 63 92 611.

Vervolg

Na de terinzagelegging van het ontwerp bestemmingsplan worden de ontvankelijke zienswijzen gebundeld en voorzien van een gemeentelijk antwoord. Het ontwerpplan zal vervolgens worden vastgesteld door de gemeenteraad.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan, dan kunt u via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen met dhr. W. Sloot van de afdeling Project Ontwikkeling.

Naar boven