Logo Boxtel
Kennisgeving MER-beoordelingsplicht Boseind 10, Boxtel

Burgermeester en Wethouders van Boxtel hebben op 15 januari 2013 van VION Boxtel B.V. een mededeling ingevolge artikel 7.8a van de Wet milieubeheer (aanmeldingsnotitie) ontvangen. In deze aanmeldingsnotitie geeft VION aan dat zij voornemens is om aan het Boseind 10 de slachtcapaciteit te verhogen van 4 naar 5,6 miljoen varkens per jaar.

Burgemeester en Wethouders hebben op 5 februari 2013 besloten dat het opstellen van een Milieueffectrapport (MER) ten behoeven van de voorgenomen activiteit voorafgaand aan een aanvraag om omgevingsvergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (WABO) niet noodzakelijk is.

Inzage

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf vrijdag 22 februari 2013 gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het gemeentehuis, ingang Markt.

Inzage is mogelijk na een telefonische afspraak met deze afdeling, tel. (0411) 65 52 49.

Bezwaar

Gezien artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is deze beoordeling een voorbereidingsbeslissing voor de nog in te dienen vergunningaanvraag. Tegen deze voorbereidingsbeslissing kan alleen bezwaar worden gemaakt door belanghebbenden die los van het voorbereide besluit (de vergunning) rechtstreeks in hun belang zijn getroffen. Anderen kunnen in een later stadium zienswijzen indienen tegen de ontwerpbeschikking die wordt vastgesteld op basis van de vergunningaanvraag. Dan kunt u uw eventuele bezwaren tegen de voorbereidingsbeslissing aangeven. Deze zullen bij de beoordeling van de zienswijzen worden betrokken.

Belanghebbenden die los van het voorbereide besluit rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, kunnen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van de bekendmaking van deze beslissing hiertegen bij ons bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan ons college, ter attentie van de secretaris van de Commissie bezwaarschriften, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener

  • de dagtekening

  • een omschrijving van de beslissing waartegen het bezwaar is gericht

  • de gronden van het bezwaar.

Als een bezwaarschrift is ingediend, kan aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA 's Gravenhage, worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien -gelet op de betrokken belangen- onverwijlde spoed dat vereist. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Over de hoogte en de wijze van betaling van dit griffierecht kunt u informatie verkrijgen bij de genoemde Afdeling van de Raad van State, tel. (070) 426 44 26.

Boxtel, 21 februari 2013

Burgemeester en wethouders van Boxtel, J. van Brummen, burgemeester

Ds.J.K. Fraanje, secretaris,

Naar boven