Logo Barendrecht
Ontwerpbestemmingsplan Noordrand, Barendrecht

Op 12 februari 2013 heeft de commissie Ruimte ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Noordrand. Dit gebied wordt ook wel het Zuidelijk Randpark genoemd. Het plangebied van de Noordrand omvat globaal de gronden die zijn ingeklemd door de grootschalige infrastructuur aan de zuidzijde, de gemeentegrens met Rotterdam aan de noord- en westzijde en de 1e Barendrechtseweg aan de oostzijde.

Binnen het bestemmingsplan wordt een bedrijfswoning mogelijk gemaakt nabij de manege aan de Kooiwalweg. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai en railverkeerslawaai wordt overschreden. Hiervoor is een ontwerpbesluit hogere waarden voor wegverkeerslawaai (53 dB) en railverkeerslawaai (61 dB) opgesteld.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan is opgesteld in het kader van de actualiseringverplichting vanuit de Wet ruimtelijke ordening. Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden kunt u inzien in de periode 22 februari t/m 4 april 2013 bij het gemeentelijke Servicecentrum. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 15.00 uur, maandag- en woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur. Ook is het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden digitaal beschikbaar op de site van de gemeente www.barendrecht.nl > Actueel > Ter inzage > Ruimtelijke ordening.

Indienen zienswijzen

Gedurende hierboven genoemde periode kan een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen naar voren brengen. Zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere waarden kunnen alleen door belanghebbende worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Barendrecht, Postbus 501, 2990 EA Barendrecht. Voor een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken met de heer M. Vorstelman via telefoonnummer 14 0180.

Barendrecht, 22 februari 2013

Burgemeester en wethouders voornoemd, De secretaris, A.G. Knol

De burgemeester, J. van Belzen

Naar boven