Logo Waddinxveen
Gewijzigd bestemmingsplan Van station tot hefbrug, Waddinxveen vastgesteld

De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op 30 januari 2013 het bestemmingsplan ‘Van station tot hefbrug’ vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Van station tot hefbrug’ is conserverend van aard en heeft als doel het plangebied van een actueel planologische regeling te voorzien. Geldende rechten voor gebruik en bebouwing zijn overgenomen. Met het bestemmingsplan worden geen ontwikkelingen of nieuwe functies mogelijk gemaakt.

Het plangebied omvat het centrum van de gemeente Waddinxveen, gelegen tussen het NS-station Waddinxveen en de hefbrug. De plangrens wordt in het oosten gevormd door de Gouwe. In het noorden wordt de plangrens gevormd door de Oranjelaan, de Souburghlaan, de waterloop ten westen van de woningen aan de Diederik van Schagenplantsoen, de Van Mecklenburg Schwerinlaan, de Juliana van Stolberglaan en de Prins Bernhardlaan. In het westen wordt het plangebied begrensd door de spoorlijn Gouda-Alphen aan den Rijn. De zuidelijke plangrens wordt grotendeels gevormd door de Stationsstraat, de Julianastraat en de Jan Dorrekenskade-Oost.

Wijzigingen

Het bestemmingsplan ‘Van station tot hefbrug’ is gewijzigd vastgesteld. Dit betekent dat er wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat met ingang van 6 september tot en met 17 oktober 2012 voor eenieder ter inzage heeft gelegen. In de Nota zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Van station tot hefbrug zijn de ingekomen reacties samengevat en beantwoord. Conform de Nota zienswijzen zijn er aanpassingen verricht aan de verbeelding, regels en toelichting ten aanzien van de gasleiding die buiten bedrijf is gesteld. Daarnaast is de waterkering ten hoogte van de Jan Dorrekenskade opgenomen en is een passage over water opgenomen in de toelichting. Ambtshalve zijn de wijzigingen in het archeologiebeleid (vastgesteld in november 2012) in het bestemmingsplan overgenomen en zijn er tekstuele aanpassingen aan de toelichting verricht.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het bestemmingsplan zelf (inclusief de Nota zienswijzen) en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 21 februari 2013 gedurende zes weken (tot en met 3 april 2013) voor eenieder ter inzage bij de Publieksbalie op het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1, geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur, op woensdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur. De stukken zijn eveneens raadpleegbaar via www.waddinxveen.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.0627.bpstationtothefbrug-0401).

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt, belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest én belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Van station tot hefbrug’. Het beroepschrift dient in tweevoud gezonden te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerking

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van vermelde beroepstermijn. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Waddinxveen, 20 februari 2013

Naar boven