Logo Zuidplas
Vaststelling wijzigingsplan ‘Kandt en Schotte te Nieuwerkerk aan den IJssel’, Zuidplas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat zij het wijzigingsplan ‘Kandt en Schotte te Nieuwerkerk aan den IJssel’ hebben vastgesteld.

Inhoud van het plan

Ter plaatse van het wijzigingsplan direct ten noorden van het bestaande bedrijventerrein Hooge Veenen is momenteel het bestemmingsplan Zuidplas West geldig. De betreffende gronden hebben de bestemming ‘agrarisch-glastuinbouw’. In het bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen waarmee de glastuinbouwbestemming gewijzigd kan worden in een bedrijfsbestemming. Het wijzigingsplan maakt het in gebruik nemen van de gronden ten behoeve van de gewenste uitbreidingsbehoefte van Kandt B.V. en Schotte B.V. mogelijk. Middels de wijzigingbevoegdheid, opgenomen in het bestemmingsplan, hebben burgemeester en wethouders hieraan medewerking verleend.

Terinzagelegging

Het collegebesluit en het vastgestelde wijzigingsplan met de daarbij bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 14 februari 2013 gedurende zes weken ter inzage in het raadhuis van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Het collegebesluit en het vastgestelde wijzigingsplan met bijbehorende stukken zijn in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO. 1892.WpKandtenSchotte.VA01). Op de website van de gemeente Zuidplas is het plan tevens als pdf-bestand in te zien (www.zuidplas.nl).

Beroep

Tijdens de inzage termijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend tegen het wijzigingsplan, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u niet in de gelegenheid bent geweest om zienswijzen tegen dit wijzigingsplan in te dienen en u kunt aantonen dat u daartoe door omstandigheden niet in staat bent geweest, dan kunt u ook beroep instellen. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Naar boven