Logo Apeldoorn
Ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitplan Sprenkelaar en Anklaar, Apeldoorn

Van 21 februari 2013 tot en met 3 april 2013 ligt het ontwerp van het bestemmingsplan Sprenkelaar en Anklaar met identificatiecode NL.IMRO.0200.bp1093-ont1 ter inzage.

Het plangebied ligt geheel in de wijk Noordoost en in het wijkraadgebied Zevenhuizen – Zuidbroek en doorsnijdt de buurten Sprenkelaar, Anklaar en Bedrijvenpark Apeldoorn Noord. Het plan omvat dus niet de gehele buurten.

Doel van het bestemmingsplan Sprenkelaar en Anklaar is om de geldende bestemmingsplannen te vervangen door een actuele regeling. Er zal zoveel mogelijk het geldende recht worden overgenomen. Ten opzichte van het geldende recht en het voorontwerpbestemmingsplan worden de volgende wijzigingen opgenomen:

  • Op grond van het geldende bestemmingsplan is het mogelijk om op het Bedrijvenpark Apeldoorn Noord I aan de Oost Veluweweg tot een hoogte van 20 meter te bouwen. Deze bouwhoogte wordt in het nieuwe bestemmingsplan beperkt tot 16 meter, waarmee aansluiting wordt gezocht bij de bouwhoogte van het aansluitende gebied Apeldoorn Noord II;

  • Op het Bedrijvenpark Apeldoorn Noord I wordt het mogelijk om lichte vormen van horecavoorzieningen te vestigen;

  • Op de braakliggende bedrijfslocatie gelegen bij La Tour aan de Boogschutterstaart wordt in het ontwerpbestemmingsplan een regeling opgenomen die vestiging van een bouwmarkt mogelijk maakt;

  • Het woningbouwproject ’t Podium, gelegen tussen Parelvisserstraat en Tannhauserstraat, ondergaat vanwege herontwikkeling en de keuze voor een ander woningtype enige wijzigingen. Zo vindt het parkeren niet langer ondergronds plaats, maar op maaiveld binnen het projectgebied;

  • Voor de wijken Sprenkelaar en Anklaar wordt het mogelijk op bij plat afgedekte woningen een dakopbouw op de woning toe te voegen.

De gemeenteraad is niet van plan een exploitatieplan vast te stellen. Gelijktijdig ligt ter inzage het concept-beeldkwaliteitplan Sprenkelaar en Anklaar, dat dezelfde begrenzing heeft. In dit beeldkwaliteitplan zijn de gebiedsgerichte welstandscriteria opgenomen, waaraan wij aanvragen om omgevingsvergunningen voor het bouwen zullen toetsen.

Tijdens de periode waarin het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage ligt kan iedereen een zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan geven. Dat kan op de volgende manieren:

  • schriftelijk: stuur uw zienswijze naar de gemeenteraad, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van 'zienswijze over ontwerp bestemmingsplan Sprenkelaar en Anklaar'. De zienswijzenbrief moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer bevatten.

  • mondeling: maak een afspraak met Peter Geurts, tel. (055) 580 2427.

  • digitaal: vul het formulier in op onze website, www.apeldoorn.nl/reactiebestemmingsplan (inloggen met DigiD).

  • Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

Tijdens de periode waarin het concept-beeldkwaliteitplan ter inzage ligt kan iedereen er een reactie op geven. Dat kan op de volgende manieren:

  • schriftelijk: stuur uw reactie naar de dienst Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van reactie op beeldkwaliteitplan Sprenkelaar en Anklaar'. De brief moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer bevatten.

  • mondeling: maak een afspraak met Marc Polman, telefoonnummer (055) 580 2001.

Het digitale bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan zijn te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/inzage.

Het ontwerp-bestemmingsplan en het concept-beeldkwaliteitplan liggen ook ter inzage in het stadhuis. De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u meer vertellen over het bestemmingsplan. Het digitale bestemmingsplan kunt u ook bekijken op de internetzuil in het stadhuis.

Naar boven