Logo Zeeland
Ontwerpvergunningen voor N.V.Elektriciteits-Productiemaatschappij Zuid-Nederland, Zeeland

Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben aanvragen ontvangen om vergunningen Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, Waterwet en Natuurbeschermingswet 1998 van N.V.Elektriciteits-Productiemaatschappij Zuid-Nederland voor het ombouwen van de conventionele centrale tot een centrale die ook 100% schone biomassa als brandstof kan inzetten. De aanvraag heeft betrekking op de volgende onderdelen van de Wabo:

  • milieu (het veranderen van de werking van de inrichting);

  • het bouwen van een bouwwerk en;

  • het handelen in strijd met het voor dit gebied van toepassing zijnde bestemmingsplan.

De voorgenomen activiteit valt onder categorie C.22.1 van de C-lijst van het Besluit milieueffectrapportage. Dit betekent dat een milieueffectrapport is opgesteld. Omdat uit de natuurtoets in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998 is gebleken dat significante negatieve effecten op de instandhoudingsdoelen uitgesloten worden door het initiatief van EPZ is de beperkte MER-procedure van toepassing.

De aanvragen worden op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht gecoördineerd behandeld. Gedeputeerde Staten en Rijkswaterstaat willen de vergunningen verlenen met voorschriften ter bescherming van het milieu, natuur en oppervlaktewater.

Verder is op deze procedure afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.

De ontwerpvergunningen inclusief ruimtelijke onderbouwing, milieueffectrapportage en andere bijbehorende stukken liggen van 21 februari 2013 tot en met 3 april 2013 ter inzage bij:

  • Provincie Zeeland, Abdij 6 in Middelburg op werkdagen van 8.00 -17.00 uur en desgevraagd buiten kantooruren;

  • het gemeentehuis van Borsele, Stenevate 10 te Heinkenszand, maandag tot en met vrijdag van 08.30-12.30 uur en op donderdagavond van 17.00-20.00 uur en

  • Rijkswaterstaat directie Zeeland, Poelendaelesingel 18 te Middelburg, op werkdagen van 9.00-12.00 en 13.00-16.00 uur en na telefonische afspraak (0118-622428).

Tevens zijn de ontwerpvergunningen integraal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.9929.OVEPZbiomassa-ON01).

Daarna, tot het einde van de beroepstermijn, liggen de stukken ter inzage op genoemde plaatsen en tijden.

Een ieder kan tot en met 3 april 2013, schriftelijk zienswijzen over de ontwerpvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht indienen bij Gedeputeerde Staten van Zeeland, directie Ruimte, Milieu en Water, postbus 6001, 4330 LA Middelburg. Schriftelijke zienswijzen over de ontwerpvergunning Waterwet dienen te worden gericht aan Rijkswaterstaat, doch te worden gezonden aan Gedeputeerde Staten van Zeeland. Hierbij kan worden verzocht om persoonlijke gegevens niet bekend te maken. In deze periode kunnen ook mondeling zienswijzen worden ingebracht. Hiervoor wordt gelegenheid geboden na telefonische afspraak.

Enkel belanghebbenden die zienswijzen hebben ingediend of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingediend over de ontwerpvergunning(en) en de adviseurs die advies hebben uitgebracht over de ontwerpvergunning(en) kunnen later beroep instellen.

Voor het inzien, mondelinge toelichting en/of kopieën van ter inzage gelegde stukken kunt u zich wenden tot A. Pavic, tel. (0118) 631958.

Naar boven