Logo Deventer
Vaststelling exploitatieplan Steenbrugge, 2e herziening, Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 21 februari tot en met 3 april 2013 te inzage ligt:

  • het bij raadsbesluit van 13 februari 2013 vastgestelde “Exploitatieplan Steenbrugge, 2e herziening”.

Inhoud

De gemeente voert deze herziening door vanwege de wettelijke verplichting op grond van artikel 6.15 Wro om het exploitatieplan ten minste één keer per jaar te herzien. Het betreft een herziening op uitsluitend niet structurele onderdelen van het exploitatieplan.

Het gaat om aanpassingen van ramingen in de exploitatieopzet met inachtneming van de in het (initiële) exploitatieplan aangegeven methoden van indexering en om een vervanging van de ramingen van de kosten door gerealiseerde kosten en om aanpassingen aan de wijziging van het BTW-percentage van 19 naar 21. Dit zijn elementen die onder de leden b tot en met d van artikel 6.15 lid 3 Wro vallen, welke elementen door dit artikel als niet-structureel worden bestempeld.

Samengevat gaat het om de volgende wijzigingen:

  • Actualisatie van het startmoment van de (woningbouw)exploitatie (3 jaar tijdsverloop tussen jaar van vaststelling van het initiële plan en deze tweede herziening);

  • Het toepassen van de parameters kosten- en opbrengstenstijging en van het rentepercentage over reeds gerealiseerde kostenposten, alles in verband met het hiervoor bedoelde tijdsverloop;

  • Het wijzigen van het BTW-percentage van 19 naar 21;

  • Het verwerken van het feit dat de aanleg van het Zandweteringpark en de Zandwetering intussen gerealiseerd is.

Inzien

Het exploitatieplan kunt u inzien via de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje “in procedure zijnde bestemmingsplannen”.

Ook kunt u de stukken inzien tijdens de openingstijden bij:

  • Publiekszaken, Leeuwenbrug 81,

  • het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70

  • de Wijkwinkel/Bibliotheek Keizerslanden, Graaf Florisstraat 3,

  • de Bibliotheek in Diepenveen, Burgemeester Crommelinlaan 1.

De publicatie is uitsluitend ter informatie. Omdat het een herziening betreft op uitsluitend niet structurele onderdelen van het exploitatieplan is het niet mogelijk om tegen deze herziening beroep in te dienen.

Naar boven