Logo Capelle aan den IJssel
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Oostgaarde’, Capelle aan den IJssel

Ontwerp-bestemmingsplan “Oostgaarde” (bestemmingsplanidentificatienummer NL.IMRO.0502.BP12Oostgaarde-3001); artikel 3.8, lid 1 Wet ruimtelijke ordening.

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan ‘Oostgaarde’ ter inzage is gelegd.

Plangebied

Het bestemmingsplangebied ‘Oostgaarde’ bevindt zich aan de zuidoostzijde van de gemeente Capelle aan den IJssel. De grenzen van dit plangebied zijn aan de:

  • noordzijde de Abram van Rijckevorselweg;

  • oostzijde de gemeente Zuidplas;

  • zuidzijde de Hollandsche IJssel;

  • westzijde de Couwenhoekseweg en de Groenedijk.

Zakelijke inhoud

Het bestemmingsplan ‘Oostgaarde’ bevat de woonwijk Oostgaarde en het bedrijventerrein Groenedijk. Het nu geldende bestemmingsplan voor de woonwijk Oostgaarde is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Zo zijn ontwikkelingen die in de loop der jaren hebben plaatsgevonden niet in dit plan opgenomen. En is er landelijk nieuwe wet- en regelgeving vastgesteld. In het nieuwe bestemmingsplan wordt dit overgenomen en toegepast.

Wijzigingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan

Voor informatie over de bij het ontwerpbestemmingsplan aangebrachte wijzigingen wordt verwezen naar het ‘Verslag inspraak- en overlegreacties bestemmingsplan ‘Oostgaarde’.

Stukken beschikbaar en raadpleegbaar

Vanaf donderdag 21 februari 2013 tot en met woensdag 3 april 2013 is het ontwerp-bestemmingsplan ‘Oostgaarde’ en de daarbij behorende stukken beschikbaar en raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook liggen deze stukken gedurende genoemde termijn ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, Capelle aan den IJssel.

Het Informatiecentrum is geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 19.00 uur.

Zienswijzen

Vanaf donderdag 21 februari 2013 tot en met woensdag 3 april 2013 kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerp-bestemmingsplan ‘Oostgaarde’ naar voren brengen.

Dit kan door het sturen van een brief aan de gemeenteraad (onder vermelding van OBP Oostgaarde), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Hiervoor kan ook gebruik worden gemaakt van het reactieformulier op de gemeentelijke website www.capelleaandenijssel.nl (vindplaats: via de bekendmaking).

Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijzen maakt u een afspraak met mevrouw R. Muller, telefoonnummer (010) 2848 762, e-mail r.muller@capelleaandenijssel.nl

Verdere procedure

De gemeenteraad neemt een besluit over de naar voren gebrachte zienswijzen en stelt vervolgens het bestemmingsplan vast.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw R. Muller, afdeling Stadsontwikkeling telefoonnummer (010) 2848762 of via e-mail r.muller@capelleaandenijssel.nl

Naar boven