Logo Beuningen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Beuningen’, Beuningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beuningen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Beuningen’ ligt van 21 februari 2013 tot en met 3 april 2013 voor eenieder ter inzage.

Met dit bestemmingsplan wordt een actuele en uniforme regeling verkregen voor de woongebieden van de kern Beuningen exclusief het nog te ontwikkelen deel van de wijk Beuningse Plas (‘Waterdorp’), maar inclusief het kleinschalige bedrijventerrein Aalsterveld.

Kapershof, Notenhof en de buurtschap Hogewald vallen eveneens buiten het plangebied omdat deze gebieden al opgenomen zijn in het bestemmingsplan “Kern Beuningen deelplan 6” dat nog in procedure is. Er is vanwege de bijzondere problematiek voor gekozen het centrum van Beuningen in een apart bestemmingsplan onder te brengen.

Het bestemmingsplan ‘Kern Beuningen’ heeft primair een beheersfunctie, dat wil zeggen het vastleggen en behouden van de bestaande ruimtelijke, functionele en verkeerskundige situatie. Nieuwe ontwikkelingen zijn van ondergeschikte aard en beperken zich voornamelijk tot reeds bestaande realisatiemogelijkheden van enkele woningen (conform vastgestelde bestemmingsplannen) en het bieden van uitbreidingsmogelijkheden voor de bestaande bebouwing.

Voor de exacte begrenzing van het plangebied verwijzen we naar de verbeelding van dit bestemmingsplan.

Inzage en zienswijzen:

Het ontwerpbestemmingsplan is raadpleegbaar gemaakt en beschikbaar gesteld op de volgende wijze:

http://durp.beuningen.nl/Ro-Online/7A1BDCAF-4466-4C6F-A416-BBE2511C39FC/

Gedurende de termijn van zes weken kunt u naar keuze schriftelijk of mondeling uw zienswijze omtrent het plan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Beuningen, Postbus 14, 6640 AA Beuningen. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp-besluit (ontwerpbestemmingsplan) deze betrekking heeft. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, tel. 14 024. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Naar boven