Logo Zoetermeer
Ontwerpbestemmingsplan Aansluiting N209 – N470, Zoetermeer

STADSONTWIKKELING

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend, dat met ingang van 22 februari 2013 gedurende zes weken, het ontwerpbestemmingsplan Aansluiting N209 – N470 op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage ligt bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis. Bij het ontwerpbestemmingsplan behoort geen exploitatieplan.

Toelichting

Ontwerpbestemmingsplan

In het ontwerpbestemmingsplan wordt de aanleg van de verbindingsweg tussen de N209 in Bleiswijk en de N470 in Zoetermeer planologisch mogelijk gemaakt. De globale begrenzing van het plangebied is als volgt:

  • In Bleiswijk loopt de geplande weg van het verlengde van de Laan van Mathenesse langs het Lansingpad tot aan de gemeente grens met Zoetermeer. Van de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan voor dat gedeelte is kennis gegeven door de gemeente Lansingerland.

  • In Zoetermeer wordt de weg over de landscheiding doorgetrokken tot aan de N470 (Oostweg).

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de gewenste aanleg van een verbindingsweg tussen de N209 in Bleiswijk naar de N470 (Oostweg) in Zoetermeer. Er zijn wijzigingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan. Deze zijn beschreven in de Nota inspraak en overleg en staat van wijzigingen.

Indienen van zienswijzen

Ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. De Omgevingsbalie is geopend op dinsdag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer: http://www.zoetermeer.nl/wonen-vervoer/ruimtelijke-plannen_41687/item/stadsboerderij-voorweg_38971.html

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00036-0002

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op

http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.BP00036-0002

Zoetermeer, 21 februari 2013

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer, De secretaris (H.M.M. Koek)

De burgemeester (Ch.B. Aptroot)

Naar boven