Logo Noord-Holland
Ontwerpbesluit Aanwijzing zeer kwetsbare gebieden Wet ammoniak en veehouderij (Wav), Noord-Holland

Onderwerp

Het ontwerpbesluit Wet ammoniak en veehouderij, herziening 2007, is ingevolge artikel 2 van de Wav vastgesteld door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland. Provinciale Staten wijzen zeer kwetsbare gebieden aan in het kader van de Wav. Dit zijn gebieden met gronden die verzuring gevoelig zijn. De Wav heeft als doel de voor verzuring gevoelige natuurgebieden te beschermen.

In de Wav staan:

  • criteria voor de aanwijzing van zeer kwetsbare gebieden;

  • bepalingen over de maximaal toegestane ammoniakuitstoot uit dierverblijven;

  • regels voor het verlenen van milieuvergunningen aan veehouderijen.

In het ontwerpbesluit zijn de zeer kwetsbare gebieden aangewezen. In de toelichting is dit onderbouwd.

Op de voorbereiding van het besluit is afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing.

Mogelijkheden de stukken in te zien

Het ontwerpbesluit aanwijzing zeer kwetsbare gebieden Wet ammoniak en veehouderij, herziening 2007 ligt vanaf het moment dat deze is gepubliceerd in de Staatscourant gedurende 6 weken ter inzage. U kunt de stukken digitaal inzien op de website van de provincie http://www.noord-holland.nl/web/Digitaal loket/Inspraak/Terinzageleggingen.htm .U kunt de stukken ook inzien bij de provincie Noord-Holland, Houtplein 33, 2012 DE in Haarlem, na telefonische afspraak via mevr. N van der Weiden op telefoonnummer 023-5145375 of via weidenn@noord-holland.nl;

De officiële ter inzage termijn start op 25 februari 2013 en zal sluiten op 8 april 2013. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden hun zienswijze bij Gedeputeerde Staten indienen.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen tot en met 6 weken na publicatie in de staatscourant schriftelijk per post of e-mail hun zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren brengen. De reactie dient u, onder vermelding van nummer 112472 en ‘Zienswijze ontwerpbesluit aanwijzing zeer kwetsbare gebieden Wet ammoniak en veehouderij’, te zenden aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, t.a.v. mevr. M. Wiedijk:

  • per post:; postbus 123, 2000 MD Haarlem

  • via e-mail: mevr. M. Wiedijk: wiedijkm@noord-holland.nl.

Alle zienswijzen worden verwerkt in een “Nota van beantwoording”. Als u niet wilt dat daarin uw persoonlijke gegevens worden opgenomen kunt u dit aangeven.

Informatie

Voor nadere inlichtingen kunt u tijdens kantooruren (van maandag tot en met donderdag) contact opnemen met dhr. Peter Graven van de afdeling BEL/ELT van de provincie Noord-Holland, tel. 023-5144606.

Naar boven