Logo Zoetermeer
Stadsontwikkeling Ontwerpbestemmingsplan Kwadrant/Van Tuyll sportpark/Brinkhage/Lansinghage, Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend, dat met ingang van 22 februari 2013 gedurende zes weken, het ontwerpbestemmingsplan Kwadrant/Van Tuyll sportpark/Brinkhage/Lansinghage op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage liggen bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis. Bij het ontwerpbestemmingsplan behoort geen exploitatieplan.

Toelichting

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de bedrijventerreinen Lansinghage, Brinkhage en een deel van de bedrijventerreinen Zoeterhage en Hoornerhage voor zover deze liggen in het Kwadrant (omgeving van het Prinses Maximáplein) en het recreatiegebied Van Tuyllpark. Deze gebieden liggen aan de oostzijde van Zoetermeer. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Australiëweg en de Franklinstraat aan de noordzijde, de gemeentegrens aan de oost- en zuidzijde, en de Oostweg en de Zegwaartseweg aan de westzijde.

De belangrijkste ontwikkelingen die in het bestemmingsplan mogelijk worden gemaakt zijn:

  • 1. Twee braakliggende bedrijfskavels aan de Edelgasstraat. Voor deze bedrijfskavels is de regeling uit het geldende bestemmingsplan overgenomen.

  • 2. Een weg in het Van Tuyllpark die de bestaande wegen in het Van Tuyllpark moet verbinden met de nieuwe RandstadRailhalte ter hoogte van het Van Tuyllpark. Daarnaast is voorzien in de aanleg van het parcoduct dat als onderdeel van de langzaamverkeersroute vanuit Oosterheem over de Australiëweg naar het Van Tuyllpark wordt gerealiseerd.

Naast het mogelijk maken van een aantal ontwikkelingen, heeft het bestemmingsplan als doel de geldende planologisch juridische regelingen voor het plangebied te actualiseren.

In dit bestemmingsplan is wel rekening gehouden met ontwikkelingen waarvoor op dit moment separate ruimtelijke procedures worden doorlopen. Voor dit bestemmingsplan wordt er van uitgegaan dat deze procedures zijn afgerond voordat dit bestemmingsplan is vastgesteld. Het gaat om de volgende drie projecten:

  • 1. De realisatie van de nieuwe verbindingsweg Laan van Mathenesse/ Lansinghageweg. Deze verbindt de N209 met de N470. Ter hoogte van de Lansinghageweg zal binnen het plangebied van dit bestemmingsplan de verbinding worden aangelegd.

  • 2. De vestiging van JJ Musichouse in het Van Tuyllpark. JJ Musichouse is een muziekcentrum met vier oefenruimtes voor bandjes. Daarbij hoort de mogelijkheid van zelfstandige horeca.

  • 3. De aanwezige gebouwen op het binnenterrein van Dutch Water Dreams (de pagodetent en het beachhouse) worden gelegaliseerd.

Het tuinencomplex van de TV Seghwaert (Kwadrant-West) is buiten het plangebied gelaten. De plannen voor de herontwikkeling van deze gronden zijn nog onvoldoende uitgekristalliseerd om mee te nemen in dit bestemmingsplan.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Daarnaast vindt op 12 maart 2013 van 18:30-20:00 uur een informatieavond plaats in de Raadzaal van de gemeente Zoetermeer aan de Markt 10.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

De Omgevingsbalie is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

http://www.zoetermeer.nl/wonen-vervoer/ruimtelijke-plannen_41687/item/kwadrant-van-tuyllpark-brinkhage-en-lansinghage_36055.html

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00027-0002

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.BP00027-0002

Zoetermeer, 21 februari 2013

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer, De secretaris H.M.M. Koek

De burgemeester Ch.B. Aptroot

Naar boven