Logo Someren
Vastgesteld bestemmingsplan Beliënberkdijk 27a, Someren

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

De gemeenteraad van Someren heeft in de vergadering van 31 januari 2013 het bestemmingsplan “Beliënberkdijk 27a” (identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02011003-VS01) vastgesteld. Tevens besloot de raad geen exploitatieplan vast te stellen voor de gronden die binnen het plangebied van dit bestemmingsplan vallen.

Plangebied en ontwikkelingen:

Het ontwerpbestemmingsplan “Beliënberkdijk 27a” biedt de juridisch-planologische grondslag voor de vormverandering van het agrarisch bouwblok ten behoeve van het ter plaatse gevestigde vleeskalverenbedrijf. Het oppervlak van het nieuwe bouwblok blijft gelijk. Door de vormverandering wordt het mogelijk om een extra stal op te richten, waardoor de continuïteit en de toekomstbestendigheid van het bedrijf gewaarborgd worden. Er wordt zowel aan de zij- als aan de achterkant van het bouwblok voorzien in landschappelijke inpassing. Daarnaast wordt aan de voorzijde van de nieuwe stal voorzien in landschappelijke inpassing.

Aangebrachte wijzigingen:

Er is een zienswijze ingediend door Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant. Naar aanleiding van deze zienswijze is het bestemmingsplan aangepast. Door de aanpassingen is het waarborgen van de landschappelijke inpassing en kwaliteitsverbetering nog beter mogelijk geworden.

Ter inzage:

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf vrijdag 22 februari 2013 gedurende zes weken ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis van Someren. Het KCC is op werkdagen geopend van 9:00 tot 12:30 uur.

Wanneer u het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken buiten openingstijden wilt inzien, dan dient u daarvoor een afspraak te maken via telefoonnummer 0493-494888.

U kunt het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan en bijlagen ook elektronisch raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast zijn alle stukken als pdf-bestand op de gemeentelijke website in te zien.

Indien u het bestemmingsplan of andere stukken op schrift wenst te ontvangen, dan worden hiervoor op grond van de legesverordening kosten in rekening gebracht.

Instellen beroep:

Tijdens de beroepstermijn van zes weken kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat de besluiten in werking treden, kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In dat laatste geval treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

20 februari 2013.

Burgemeester en wethouders van Someren,

Naar boven