Logo Utrecht (Utr)
Omgevingsvergunning Hoograven, uitwerkingsplan Baracuda, Utrecht (Utr)

Bekendmaking gewijzigde Vaststelling Hoograven, uitwerkingsplan Baracuda Liesbospark met de omgevingsvergunning voor het bouwen van een scoutingaccommodatie en het aanleggen van een uitrit

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 21 februari 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • het op 14 februari 2013 gewijzigd vastgestelde Hoograven, uitwerkingsplan Baracuda Liesbospark;

  • de omgevingsvergunning voor het bouwen van een scoutingaccommodatie en het aanleggen van een uitrit kenmerk HZ_WABO-12-12665.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied ligt in het Liesbospark in het zuidwesten van Hoograven en betreft de percelen Verlengd Hoogravenseweg 19 en 25. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Verlengde Hoogravenseweg en de bouwspeeltuin in het oosten, de voormalige steenfabiek en het Merwedekanaal in het westen, de roeiverenigingen Triton en Orca in het zuiden en een openbaar groengebied aan de noordzijde.

Als gevolg van de uitbreiding van IKEA en de aanleg van de nieuwe gebiedsontsluitingsweg moet de huidige accommodatie van Baracuda Zeeverkenners aan de Rooseveltlaan verplaatst worden. De gemeenteraad heeft besloten, in het kader van het bestemmingsplan Woonboulevard Kanaleneiland IKEA e.o. (vastgesteld 6 januari 2011), dat Baracuda Zeeverkenners in het Liesbospark ruimte krijgt voor hun nieuwe accommodatie op de Verlengde Hoogravenseweg 25.

Voorts wil de naastgelegen scoutingclub Wilhelmina Zeeverkenners, gehuisvest aan de Verlengde Hoogravenseweg 19 te Utrecht, de zeecontainers achter hun gebouw vervangen door een loods voor opslag en scoutingactiviteiten.

Doel van dit uitwerkingsplan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van beide ontwikkelingen.

Het uitwerkingsplan 'Hoograven uitwerking Baracuda Liesboschpark' is een uitwerking (op grond van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening) van het bestemmingsplan Hoograven-Tolsteeg.

Coördinatie

Artikel 3.30 e.v. van de Wet op de ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast het verzoek om uitwerking van het bestemmingsplan ook de bovengenoemde besluiten gecoördineerd te behandelen.

Wijziging

Het plan heeft van 11 oktober tot en met 21 november 2012 ter inzage gelegen. Er zijn geen reacties uit de buurt of omgeving. RWS heeft een reactie gestuurd met het verzoek de aanduiding "waterstaat"op de plankaart enigszins aan te passen (zodat deze loopt over een strook met een breedte van 10 meter langs het kanaal) en rekening te houden met de aanvraag van vergunningen en in het plan voldoende waterberging op te nemen. Aan deze verzoeken wordt voldaan. Het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden (HDSR) heeft gereageerd over de afstand tussen bebouwing en damwanden. In overleg met HDSR zijn de grenzen aangepast. Een en ander heeft geleid tot enige redactionele aanpassingen in de toelichting van het bestemmingsplan, alsmede in de voorschriften, artikel 5.

De opmerkingen hebben geleid tot de volgende technische wijzigingen op de plankaart:

  • Op de verbeelding (de bestemmingsplankaart) is de aanduiding "water" enigszins aangepast.

  • Op de verbeelding wordt de aanduiding "waterstaat" gelegd op de gronden direct grenzend aan het kanaal met een breedte van 10 meter.

Inzien

Het bestemmingsplan en de meegecoördineerde omgevingsvergunning liggen met ingang van donderdag 21 februari 2013 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 3 april 2013, ter inzage bij:

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Wijkbureau Utrecht Zuid

    't Goylaan 125, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien.

De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan, alsmede tot verlening van de omgevingsvergunning beroep worden ingesteld door een ieder die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad heeft gewend, alsmede belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep kan worden ingesteld bij:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per e-mail en/of digitaal beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om 'voorlopige voorziening' ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven