Logo Zaanstad
Ontwerpbestemmingsplan Poelenburg, Zaanstad

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad maken bekend dat ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van donderdag 21-02-2013 voor een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 03-04-2013) voor één ieder ter inzage ligt:

  • Het ontwerpbestemmingsplan Poelenburg, bestaande uit de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in GML-bestand: NL.IMRO.0497.STED3767BP-0201 GML, met bijbehorende stukken;

  • Het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder, voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting op de locatie Weerpad 1A vanwege aanpassing van de weg Poelenburg, die in het bestemmingsplan Poelenburg planologisch mogelijk gemaakt wordt.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het plangebied van de wijk Poelenburg en omvat de deelgebieden Vennenbuurt, Darwinpark, Nieuw Poelenburg en de Groene Driehoek. Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • In het noorden: de W. van Hallstraat en de Twiskeweg;

  • In het oosten: de gemeentegrens met Oostzaan;

  • In het zuiden: de Zuidervaart

  • In het westen: de Gouw.

Het bestemmingsplangebied Poelenburg is een bestaand woongebied met verspreid door het plangebied (kleinschalige) bedrijvigheid. De komende jaren worden er weinig nieuwe ontwikkelingen verwacht. De thans geldende bestemmingsplannen zijn gedateerd en daarom niet meer afgestemd op de huidige situatie. Het doel van dit bestemmingsplan is dan ook het bieden van een actueel planologisch-juridisch kader.

Inzage: het ontwerpbestemmingsplan Poelenburg met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden liggen op de volgende wijzen ter inzage:

  • Elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl (dit geldt alleen voor het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken);

  • Als.pdf bestand inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl, onder het thema “Wonen en leven” en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’ en volgende;

  • Bij de Klantenbalie van het gemeentehuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Openingstijden: maandag-woensdag van 08:30 tot 16:00 uur, donderdag van 08:30 tot 19:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur;

Inloopbijeenkomst: Op woensdag 13-03-2013 van 18:00 – 20:00 uur organiseert de gemeente Zaanstad een inloopavond over het ontwerpbestemmingsplan Poelenburg in De Poelenburcht, Weerpad 1a te Zaandam.

Zienswijzen: Gedurende bovengenoemde periode van inzage kan iedereen, naar keuze mondeling of schriftelijk, zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan moeten worden gestuurd naar de gemeenteraad van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Poelenburg’. Schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunnen naar hetzelfde adres worden gestuurd alleen dan onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden Poelenburg’. Er kunnen geen schriftelijke zienswijzen per e-mail worden ingediend. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kan, bij voorkeur tussen 10:00 en 12:00 uur, contact worden opgenomen met mevr. P. Basseluer van de afdeling Planologische Kaders van de gemeente Zaanstad. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kan, bij voorkeur tussen 10:00 en 12:00 uur, contact worden opgenomen met mw. S. Kiliç. Beiden zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 075.

Zaandam, 20-02-2013

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven