Logo De Ronde Venen
Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder voor bestemmingsplan Kom Mijdrecht, De Ronde Venen

De gemeente De Ronde Venen stelt het bestemmingsplan Kom Mijdrecht op. Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om in het gebied nieuwe functies op te richten. Het gaat om de locaties die op grond van het bestemmingsplan zijn bestemd voor “Gemengd-1”. Voor het vaststellen van hogere waarden zijn de mogelijkheden voor het realiseren van woningbouw van belang.

Ontwerpbeschikking

Conform artikel 110a van de Wet geluidhinder zijn hogere waarden vastgesteld voor een aantal bestemmingsvlakken. De hoogst berekende geluidsbelasting in een bestemmingsvlak wordt als de maximaal toelaatbare geluidsbelasting vastgesteld. Het ontwerpbesluit hogere waarden gaat vergezeld van een kaart, waarop de locaties van de waarneempunten zijn weergegeven. Besloten wordt voor maximaal 10 woningen een ten hoogst toelaatbare grenswaarden vast te stellen.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken zijn van 22 februari 2013 gedurende 6 weken in te zien bij de balie Omgevingszaken in de centrale hal van het gemeentehuis, Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht. Ook is het ontwerpbesluit digitaal te raadplegen via http://0736.ropubliceer.nl.

Zienswijze

Tijdens de bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijk kan dat door toezending van een zienswijze aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente De Ronde Venen, Postbus 250, 3640 AG Mijdrecht. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de heer F. Klaassen van de afdeling Ruimtelijke Ordening, op maandag t/m donderdag via telefoonnummer 0297 29 18 60.

Beroep

In het algemeen kunnen uitsluitend belanghebbenden die nu schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen tegen het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep instellen tegen het definitieve besluit. Volgens de Algemene wet bestuursrecht is een belanghebbende diegene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken. Belanghebbenden die geen zienswijzen inbrengen, kunnen te zijner tijd echter wel beroep instellen tegen onderdelen van het definitieve besluit die gewijzigd zijn ten opzichte van de ontwerpbesluit.

Naar boven