Logo De Ronde Venen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Mijdrecht’, De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 (uniforme openbare voorbereidingsprocedure) van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat met ingang van 22 februari 2013 het ontwerpbestemmingsplan “Kom Mijdrecht” (IDN NL.IMRO.0736.bp005kommijdrecht-ow01) en de daarop betrekking hebbende stukken gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen.

Het ontwerpbestemmingsplan is op de volgende manieren te raadplegen:

De papieren versie van het bestemmingsplan is in te zien bij de balie Omgevingszaken in de centrale hal van het gemeentehuis in Mijdrecht. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (U komt rechtstreeks bij het bestemmingsplan via het volgende adres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0736.bp005kommijdrecht-ow01, of http://0736.ropubliceer.nl. De authentieke ontwerp planbestanden kunt u downloaden via de volgende locatie http://ro-online.robeheer.nl/0736/manifest.html.

Plangebied

Het plangebied beslaat de percelen aan beide zijden van de Hofland, Dorpsstraat en Bozenhoven en wordt aan de noordzijde begrensd door het Waverveensepad/N201, aan de westzijde door de Prins Bernhardlaan, aan de oostzijde door het bedrijventerrein en aan de zuidzijde door het Driehuisplein in Wilnis.

LPG vulpunt en invloedsgebied

Het invloedsgebied van het LPG-vulstation aan de Bozenhoven is niet in dit bestemmingsplan opgenomen. Dit is een wijziging ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan.

Centrumgebied Haitsmahof en Molenhof

De bestemming voor de ontwikkellocatie Haitsmahof is uit het bestemmingsplan gehaald omdat de geïnteresseerde partijen zich (voorlopig) hebben teruggetrokken. In plaats daarvan is in het bestemmingsplan een wijzigingsbevoegdheid opgenomen waarmee later alsnog invulling gegeven kan worden aan het Masterplan Haitsmahof. Aangezien nog onderhandelingen plaatsvinden over de ontwikkellocatie Molenhof is ook hiervoor een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Door het opnemen van twee verschillende wijzigingsbevoegdheden wordt een zo groot mogelijke flexibiliteit gecreëerd voor een toekomstige invulling.

Plankaarten en cultuurhistorie

De verbeelding van het voorontwerpbestemmingsplan bestond uit 3 plankaarten. Door deze efficiënter in te delen is dit aantal teruggebracht naar 2, wat het bestemmingsplan eenvoudiger te raadplegen maakt. Ingegeven door wet- en regelgeving uit 2007 en 2012 zijn er diverse cultuurhistorische waarden in beeld gebracht en met regels in het bestemmingsplan opgenomen. Om de papieren versie van het bestemmingplan beter leesbaar te maken is een aparte cultuurhistorische kaartlaag gemaakt.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder op het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad van De Ronde Venen. Deze zienswijze kan naar keuze mondeling of schriftelijk kenbaar worden gemaakt. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de Raad van de gemeente De Ronde Venen, Postbus 250, 3640 AG Mijdrecht. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 0297-291861.

Naar boven