Logo Utrecht (Utr)
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Bouwinitiatief Startblok, Merwedekanaalzone en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder, Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 21 februari 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Bouwinitiatief Startblok, Merwedekanaalzone en het hierbij horende ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder (HW1070).

Plangebied en doelstelling

Het plangebied Startblok omvat het voormalige bedrijfsperceel op de hoek Beneluxlaan – Kanaalweg in de kern Utrecht. De grens van het plangebied wordt globaal gevormd door het Merwedekanaal aan de oostzijde, de Kanaalweg aan de noordzijde, het project City Campus Max in het westen en de Beneluxlaan aan de zuidzijde. Bouwfonds Ontwikkeling is voornemens, in samenwerking met de gemeente Utrecht, ter plaatse ruimte te bieden aan maximaal 360 starterswoningen en enkele commerciële voorzieningen op de begane grond. Om de realisatie van dit nieuwe bebouwingscomplex Startblok mogelijk te maken, moet het geldende bestemmingsplan worden herzien. Voorliggend bestemmingsplan voorziet hierin.

Ontwerpbesluit hogere waarden

Burgemeester en wethouders overwegen hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in VI van de Wet geluidhinder. De voorkeursgrenswaarde wordt vanwege wegverkeerslawaai overschreden.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan, bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding (plankaart) als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0344.BPBOUWINISTARTBLOK-0301 ligt met ingang van 21 februari 2013 gedurende zes weken, dus tot en met 3 april 2013 ter inzage bij:

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Wijkbureau Zuidwest

    Marco Pololaan 71

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien.

De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarden indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Afdeling Gebiedsontwikkeling

De heer P.H. Meijer

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: 'Ontwerpbestemmingsplan Bouwinitiatief Startblok, Merwede kanaalzone'

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030-2860278) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. De terinzagetermijn loopt tot en met 3 april 2013.

U kunt zienswijzen niet digitaal en/of via e-mail indienen.

Naar boven