Logo Utrecht
Bekendmaking bestemmingsplan Koningsweg 104-106-108 Aurora, Lodewijk Napoleonplantsoen e.o. en aanverwante omgevingsvergunning en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder, Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 21 februari 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • het op 7 februari 2013 door de raad, ten opzichte van het ontwerp ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan 'Koningsweg 104-106-108 Aurora, Lodewijk Napoleonplantsoen e.o.';

  • het daarbij behorende vaststellingsbesluit;

  • het door het college vastgestelde besluit tot vaststelling van een hogere waarde als bedoeld in hoofdstuk VI van de Wet geluidhinder (HW 1059);

  • de door het college verleende omgevingsgunning voor het verbouwen, gedeeltelijk slopen en nieuw bouwen van een voormalige wasserette tot een studentenwooncomplex (BV HZ_WABO-12-02882).

Plangebied en doelstelling

Het plangebied is gelegen ten zuidoosten van de historische binnenstad en wordt begrensd door de Koningsweg en het Lodewijk Napoleonplantsoen. Het plangebied heeft een oppervlakte van circa 2.200m2.

Het doel van het bestemmingsplan is het juridisch mogelijk maken van de realisatie van 62 studentenwoningen en 6 starterswoningen. De oude wasserij is een gemeentelijk monument en blijft behouden. Het pand uit de jaren 70 van de vorige eeuw, ten westen van het monument, wordt vervangen door nieuwbouw.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet op de ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan ook de bovengenoemde omgevingsvergunning gecoördineerd te behandelen.

Besluit hogere waarden

Burgemeester en wethouders hebben hogere waarden vastgesteld voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in hoofdstuk VI van de Wet geluidhinder. De toelaatbare geluidsbelasting ("voorkeursgrenswaarde") wordt vanwege wegverkeerslawaai overschreden.

Inzien

Het bestemmingsplan als vervat in GML-bestand: NL.IMRO BP KONINGSAURORA-0401.dgn het vaststellingsbesluit en de aanverwante stukken liggen met ingang van donderdag 21 februari gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met woensdag 3 april 2013, ter inzage bij:

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur.

  • Wijkbureau Oost

    F.C. Dondersstraat 1 Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien.

De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl/bestemmingsplannen. Op de gemeentelijke website zijn ook de aanverwante besluiten te vinden. Echter niet alle bijlagen (zoals bouwtekeningen) zijn op internet te zien

Beroepsmogelijkheid

De beroepstermijn van zes weken begint te lopen daags na deze publicatie. Belanghebbenden, voor zover zij tijdig zienswijzen over het betreffende onderdeel hebben ingediend, dan wel aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht, kunnen binnen 6 weken na terinzagelegging van de besluiten schriftelijk beroep instellen bij:

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 200192500 EA Den Haag

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Het is niet mogelijk om per e-mail en/of digitaal beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om 'voorlopige voorziening' ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder andere dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Naar boven