Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 11 februari 2013, nr. 2013-0000076650, houdende wijziging van de Paspoortuitvoeringsregeling Nederland 2001, de Paspoortuitvoeringsregeling Buitenland 2001 en de Paspoortuitvoeringsregeling Koninklijke Marechaussee 2001 in verband met gewijzigde formulieren en enkele andere wijzigingen

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Buitenlandse Zaken;

Gelet op de artikelen 59 en 65, zesde lid, van de Paspoortwet;

Besluit:

ARTIKEL I

De Paspoortuitvoeringsregeling Nederland 2001 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1, eerste lid, wordt als volgt gewijzigd:

1. De onderdelen m en n vervallen.

2. De onderdelen o tot en met ff worden geletterd m tot en met dd.

3. Onderdeel bb (nieuw) komt te luiden:

bb. foto- en handtekeningenformulier:

het daartoe door de leverancier beschikbaar gestelde formulier dat bestemd is voor het opnemen van de foto en de handtekening, bedoeld in artikel 38, eerste en tweede lid.

B

Onder vervanging van de puntkomma aan het slot van artikel 2, onderdeel b, door een punt vervalt artikel 2, onderdeel c.

C

Artikel 3 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het derde lid, onderdeel c, vervalt onder vervanging van de puntkomma aan het slot van onderdeel b door een punt.

2. Het vijfde en zesde lid komen te luiden:

  • 5. In de modellen, genoemd in het eerste, derde en vierde lid, is een machineleesbare strook en een chip opgenomen.

  • 6. In het model noodpaspoort, genoemd in het tweede lid, onder a, is een machineleesbare strook opgenomen.

3. In het zevende lid vervalt de tweede zin.

D

In artikel 3a vervalt ‘, of een voorlopig reisdocument als bedoeld in artikel 3, derde lid, onder c,’.

E

Artikel 6, derde lid, vervalt.

F

Artikel 7 komt te luiden:

Artikel 7. De burgemeesters van aangewezen gemeenten

De burgemeesters van Bergen op Zoom, Echt-Susteren, Enschede, ’s-Gravenhage, Maastricht, Montferland en Oldambt verrichten de handelingen ingevolge de wet en artikel 6, eerste lid, tevens ten behoeve van personen die niet als ingezetene in de basisadministratie van een gemeente zijn ingeschreven.

G

Paragraaf 6 van Hoofdstuk I vervalt.

H

In artikel 12, eerste lid, wordt ‘modelformulier C1’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

I

De paragrafen 5 en 6 van Hoofdstuk II vervallen.

J

In artikel 27, tweede lid, wordt ‘modelformulier C2’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

K

Artikel 37, vierde lid, vervalt.

L

In artikel 44, tweede lid, wordt ‘modelformulier C9’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

M

In artikel 46, tweede lid, en artikel 47, vierde lid, wordt ‘standaardformulier B4’ vervangen door: het daartoe door de leverancier beschikbaar gestelde formulier.

N

In artikel 49, onderdeel b, wordt ‘modelformulier C10’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

O

In artikel 51, vierde lid, wordt ‘modelformulier C3’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

P

In artikel 59 wordt ‘modelformulier C6’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

Q

In artikel 60, eerste lid, wordt ‘modelformulier C2’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

R

Aan artikel 61 wordt een zin toegevoegd, luidende: Indien de melding wordt gedaan door of namens de gezaghebber van een openbaar lichaam, geschiedt de melding met gebruikmaking van het daartoe beschikbaar gestelde formulier.

S

In artikel 65, derde en vierde lid, wordt ‘modelformulier C7’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

T

In artikel 66 wordt ‘modelformulier C4’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

U

In artikel 67, zesde lid, wordt ‘modelformulier C10’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

V

In artikel 71, aanhef, en artikel 75, eerste lid, aanhef, wordt ‘modelformulier C3’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

W

Artikel 72, zesde lid, vervalt.

X

Artikel 77 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid, aanhef en in tweede lid wordt ‘modelformulier C3’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

2. In het derde lid wordt ‘modelformulier C7’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

Y

In artikel 79, tweede lid, wordt ‘standaardformulier B3’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

Z

In artikel 83, eerste en derde lid, wordt ‘standaardformulier B2’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

AA

Artikel 85 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid, onderdeel b, wordt ‘modelformulier C10’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

2. In het tweede lid wordt ‘na de datum van verstrekking’ vervangen door: na de datum dat zij voor uitreiking beschikbaar zijn gesteld.

BB

In artikel 89, derde lid, wordt ‘modelformulier C8’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

CC

In artikel 93, negende lid, wordt ‘standaardformulier B5’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

DD

Artikel 94 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het eerste lid komt te luiden:

  • 1. De burgemeester of de gezaghebber voert voor 1 oktober van ieder jaar een controle uit op de toepassing van de beveiligingsmaatregelen, genoemd in de artikelen 90 tot en met 93, en de overige aspecten van het aanvraag- en uitgifteproces van reisdocumenten en informeert voor 1 november van ieder jaar de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de bevindingen van de controle.

2. In het vijfde lid wordt ‘modelformulier C13’ en ‘modelformulier C14’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

EE

In artikel 97, tweede lid, en artikel 98, eerste lid, wordt ‘modelformulier C5’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

FF

Artikel 100a wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid vervalt ‘, vanwege aantoonbare medische of humanitaire redenen,’.

2. Het tweede lid komt te luiden:

  • 2. In verband met het eerste lid kan van de aanvrager worden verlangd, dat hij reisbescheiden overlegt waaruit de spoedeisendheid van zijn reis kan worden afgeleid, zoals vlieg-, boot-, trein- of bustickets, hotelreserveringen en reisverzekeringen.

GG

In artikel 100e, tweede lid, wordt ‘formulier C1’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

HH

In artikel 100m, tweede lid, wordt ‘de standaardformulieren B6 en B7’ vervangen door: de daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulieren.

II

In artikel 100n, eerste lid, wordt ‘modelformulier C11’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

JJ

In artikel 100s, eerste lid, wordt ‘modelformulier C12’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

KK

De inhoudsopgave van de bijlagen komt te luiden:

BIJLAGEN PASPOORTUITVOERINGSREGELING NEDERLAND 2001

A

Standaardclausules

B

vervallen

C

vervallen

D

Foutafhandelingsprocedures

E

vervallen

F

Overzicht aanvraaggegevens

G

vervallen

H

vervallen

I

vervallen

J

Invulinstructie laissez-passer

K

Onderzoek beveiligingsmaatregelen reisdocumentenuitgifte bij gemeenten

L

Fotomatrix

LL

In bijlage A vervalt standaardclausule XIII.

MM

De bijlagen B en C vervallen.

NN

Bijlage J wordt als volgt gewijzigd:

1. Bij het onderdeel Geslacht wordt ‘M: man’ vervangen door: M/M: man.

2. Bij het onderdeel Geboortedatum komt de Lijst maandafkortingen te luiden:

Lijst maandafkortingen:

JAN/JAN FEB/FEB MRT/MAR APR/APR MEI/MAY JUN/JUN JUL/JUL AUG/AUG SEP/SEP OKT/OCT NOV/NOV DEC/DEC

3. Bij het onderdeel Geboortedatum onder ‘Voorbeelden’ wordt ‘00 --- 1956’ vervangen door: XX XX 1956.

OO

In de aanhef van bijlage K wordt ‘artikel 84, vierde lid’ vervangen door: artikel 94, vierde lid.

ARTIKEL II

De Paspoortuitvoeringsregeling Buitenland 2001 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1, eerste lid, wordt als volgt gewijzigd:

1. De onderdelen m en n vervallen.

2. De onderdelen o tot en met dd worden geletterd m tot en met bb.

3. Onderdeel z (nieuw) komt te luiden:

z. foto- en handtekeningenformulier:

het daartoe door de leverancier beschikbaar gestelde formulier dat bestemd is voor het opnemen van de foto en de handtekening, bedoeld in artikel 51, eerste en tweede lid;

B

Onder vervanging van de puntkomma aan het slot van artikel 2, onderdeel b, door een punt vervalt artikel 2, onderdeel c.

C

Artikel 3 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het derde lid, onderdeel c, vervalt onder vervanging van de puntkomma aan het slot van onderdeel b door een punt.

2. Het vijfde en zesde lid komen te luiden:

  • 5. In de modellen, genoemd in het eerste, derde en vierde lid, is een machineleesbare strook en een chip opgenomen.

  • 6. In het model noodpaspoort, genoemd in het tweede lid, onder a, is een machineleesbare strook opgenomen.

3. In het zevende lid vervalt de tweede zin.

D

In artikel 3a vervalt ‘, of een voorlopig reisdocument als bedoeld in artikel 3, derde lid, onder c,’.

E

In artikel 11, eerste lid, wordt ‘modelformulier C1’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

F

In artikel 41, tweede lid, wordt ‘modelformulier C2’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

G

In artikel 51, vierde lid, komt de tweede zin te luiden:

Indien de aanvrager op grond van artikel 28, derde lid, van de wet niet in persoon verschijnt of bij de Nederlandse vertegenwoordiging waar het document wordt aangevraagd geen aanvraagstation aanwezig is, worden zijn vingerafdrukken opgenomen met behulp van het mobiel vingerafdrukopname-apparaat.

H

In artikel 58, tweede lid, wordt ‘modelformulier C9’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

I

In artikel 58, derde lid, en artikel 59, vierde lid, wordt ‘standaardformulier B4’ vervangen door: het daartoe door de leverancier beschikbaar gestelde formulier.

J

In artikel 60, derde lid, wordt ‘modelformulier C9’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

K

In artikel 63 wordt ‘modelformulier C10’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

L

In artikel 71 wordt ‘modelformulier C6’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

M

In artikel 72, eerste lid, wordt ‘modelformulier C2’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

N

In artikel 73 en artikel 76, derde en vierde lid, wordt ‘modelformulier C7’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

O

In artikel 77 wordt ‘modelformulier C4’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

P

In artikel 78, zesde lid, wordt ‘modelformulier C10’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

Q

In artikel 80, aanhef, en artikel 81, onderdeel b, wordt ‘modelformulier C3’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

R

In artikel 80, onderdeel c wordt ‘de burgemeester van Bergen op Zoom, Echt-Susteren, Enschede, ’s-Gravenhage, Maastricht of Oldambt’ vervangen door: de burgemeester van Bergen op Zoom, Echt-Susteren, Enschede, ’s-Gravenhage, Maastricht, Montferland of Oldambt.

S

In artikel 87, tweede lid, wordt ‘standaardformulier B3’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

T

In artikel 91, eerste en tweede lid, wordt ‘standaardformulier B2’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

U

In artikel 95, tweede lid, wordt ‘de standaardformulieren B6 en B7’ vervangen door: de daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulieren.

V

In artikel 96, eerste lid, wordt ‘modelformulier C11’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

W

In artikel 110, tweede lid, en artikel 111, eerste lid, wordt ‘modelformulier C5’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

X

In artikel 112, eerste lid, wordt ‘modelformulier C12’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

Y

De inhoudsopgave van de bijlagen komt te luiden:

BIJLAGEN PASPOORTUITVOERINGSREGELING BUITENLAND 2001

A

Standaardclausules

B

vervallen

C

vervallen

D

Foutafhandelingsprocedures

E

vervallen

F

Overzicht aanvraaggegevens

G

vervallen

H

vervallen

I

vervallen

J

Invulinstructie laissez-passer

K

Fotomatrix

Z

In bijlage A vervalt standaardclausule XIII.

AA

De bijlagen B en C vervallen.

BB

Bijlage J wordt als volgt gewijzigd:

1. Bij het onderdeel Geslacht wordt ‘M: man’ vervangen door:M/M: man.

2. Bij het onderdeel Geboortedatum komt de Lijst maandafkortingen te luiden:

Lijst maandafkortingen:

JAN/JAN FEB/FEB MRT/MAR APR/APR MEI/MAY JUN/JUN JUL/JUL AUG/AUG SEP/SEP OKT/OCT NOV/NOV DEC/DEC

3. Bij het onderdeel Geboortedatum onder ‘Voorbeelden’ wordt ‘00 --- 1956’ vervangen door: XX XX 1956.

ARTIKEL III

De Paspoortuitvoeringsregeling Koninklijke Marechaussee 2001 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1, eerste lid, wordt als volgt gewijzigd:

1. De onderdelen m en n vervallen.

2. De onderdelen o tot en met y worden geletterd m tot en met w.

3. Onderdeel n (nieuw) komt te luiden:

n. aanvraagformulier:

het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier dat bestemd is voor het op schrift stellen van de aanvraaggegevens, bedoeld in artikel 22;

4. Onderdeel v (nieuw) komt te luiden:

v. foto- en handtekeningenformulier:

het daartoe door de leverancier beschikbaar gestelde formulier dat bestemd is voor het opnemen van de foto en de handtekening, bedoeld in artikel 22, eerste en tweede lid.

B

Onder vervanging van de puntkomma aan het slot van artikel 2, onderdeel b, door een punt vervalt artikel 2, onderdeel c.

C

Artikel 3 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het derde lid, onderdeel c, vervalt onder vervanging van de puntkomma aan het slot van onderdeel b door een punt.

2. Het vijfde en zesde lid komen te luiden:

  • 5. In de modellen, genoemd in het eerste, derde en vierde lid, is een machineleesbare strook en een chip opgenomen.

  • 6. In het model noodpaspoort, genoemd in het tweede lid, onder a, is een machineleesbare strook opgenomen.

3. In het zevende lid vervalt de tweede zin.

D

In artikel 3a vervalt ‘, of een voorlopig reisdocument als bedoeld in artikel 3, derde lid, onder c,’.

E

In artikel 16, tweede lid, wordt ‘modelformulier C2’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

F

In artikel 16, vijfde lid en artikel 31a wordt ‘modelformulier C7’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

G

Artikel 33 wordt als volgt gewijzigd:

1. In de aanhef wordt ‘modelformulier C3’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

2. In onderdeel c wordt ‘de burgemeester van Bergen op Zoom, Echt-Susteren, Enschede, ’s-Gravenhage, Maastricht of Oldambt’ vervangen door: de burgemeester van Bergen op Zoom, Echt-Susteren, Enschede, ’s-Gravenhage, Maastricht, Montferland of Oldambt.

H

In artikel 38, tweede lid, wordt ‘standaardformulier B3’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

I

In artikel 42, eerste lid, wordt ‘de standaardformulieren B6 en B7’ vervangen door: de daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulieren.

J

In artikel 43, eerste lid, wordt ‘modelformulier C11 vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

K

In artikel 57, tweede lid, en artikel 58, eerste lid, wordt ‘modelformulier C5’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

L

In artikel 60, eerste lid, wordt ‘modelformulier C12’ vervangen door: het daartoe door het agentschap BPR beschikbaar gestelde formulier.

M

De inhoudsopgave van de bijlagen komt te luiden:

BIJLAGEN PASPOORTUITVOERINGSREGELING KONINKLIJKE MARECHAUSSEE 2001

A

Standaardclausules

B

vervallen

C

vervallen

D

Foutafhandelingsprocedures

E

vervallen

F

Overzicht aanvraaggegevens

G

vervallen

H

vervallen

I

vervallen

J

Invulinstructie laissez-passer

K

Fotomatrix

N

In bijlage A vervalt standaardclausule XIII.

O

De bijlagen B en C vervallen.

P

Bijlage J wordt als volgt gewijzigd:

1. Bij het onderdeel Geslacht wordt ‘M: man’ vervangen door:M/M: man.

2. Bij het onderdeel Geboortedatum komt de Lijst maandafkortingen te luiden:

Lijst maandafkortingen:

JAN/JAN FEB/FEB MRT/MAR APR/APR MEI/MAY JUN/JUN JUL/JUL AUG/AUG SEP/SEP OKT/OCT NOV/NOV DEC/DEC

3. Bij het onderdeel Geboortedatum onder ‘Voorbeelden’ wordt ‘00 --- 1956’ vervangen door: XX XX 1956.

ARTIKEL IV

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 maart 2013.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

TOELICHTING

In deze wijziging van de paspoortuitvoeringsregelingen worden de standaardformulieren en de modelformulieren niet langer opgenomen als bijlagen B en C bij deze regelingen. Dat heeft als voordeel dat niet langer bij iedere wijziging van de formulieren, zoals bijvoorbeeld een ander logo of een andere e-mailadres om vragen aan te richten, de regelgeving behoeft te worden aangepast. In de diverse artikelen wordt om die reden niet langer het gebruik van een bepaald in de bijlage opgenomen formulier voorgeschreven, maar wordt voorgeschreven om gebruik te maken van een door het agentschap BPR of – in opdracht van BZK – door een leverancier beschikbaar gesteld formulier voor een bepaald doel.

Tevens zijn bij deze gelegenheid de overgangsmaatregelen in verband met het vervallen van de mogelijkheid tot bijschrijving van kinderen geschrapt uit de paspoortuitvoeringsregelingen1. Omdat de betrokken maatregelen zijn uitgewerkt, kunnen de betrokken bepalingen vervallen. De wijzigingen die zijn opgenomen in artikel I, onderdeel B, C, D, G, I, K, W en LL, artikel II, onderdeel B, C, D en Z en artikel III, onderdeel B, C, D en N strekken daartoe.

Ten slotte worden nog enkele verbeteringen aangebracht in specifieke artikelen.

– Artikel I, onderdeel F, artikel II, onderdeel R en artikel III, onderdeel G

Artikel 7 van de Paspoortuitvoeringsregeling Nederland (PUN), artikel 80 van de Paspoortuitvoeringsregeling buitenland (PUB) en artikel 33 van de Paspoortuitvoeringsregeling Koninklijk Marechaussee (PUKmar) worden aangepast opdat de burgemeester van Montferland bevoegd wordt tot het afgeven van Paspoorten en Nederlandse identiteitskaarten aan Nederlanders die niet in de Gemeentelijke Basisadministratie Personen als ingezetene staan ingeschreven.

– Artikel I, onderdeel R

Artikel 61 van de PUN wordt aangepast, omdat de basisadministratie van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba – anders dan waar artikel 61 van uit gaat – geen systeem kent van spontane digitale gegevensverstrekking. Voor de openbare lichamen geschiedt de melding van vermissing, bedoeld in dat artikel, dan ook door middel van een formulier. Artikel 61 is met het oog daarop aangevuld.

– Artikel I, onderdeel AA

Op grond van artikel 67, eerste lid, onder a, moet een document dat niet binnen drie maanden nadat het voor uitreiking beschikbaar is gekomen, aan het verkeer worden onttrokken. In artikel 85, tweede lid, van de PUN dat in verband met voornoemde voorschrijft dat het reisdocumentenstation moet worden geraadpleegd om vast te stellen welke documenten het betreft, dient daarom te worden gesproken over ‘voor uitreiking beschikbaar stellen’ in plaats van ‘verstrekking’.

– Artikel I, onderdeel DD

Artikel 94 van de PUN wordt aangepast, omdat de jaarlijkse zelfevaluatie van gemeenten ook betrekking dient te hebben op andere aspecten van het aanvraag- en uitgifteproces dan alleen de beveiliging. De zelfevaluatie moet voor 1 oktober van ieder jaar worden uitgevoerd. Het verslag met de uitkomsten van de zelfevaluatie dient voor 1 november van ieder jaar te worden toegezonden aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

– Artikel I, onderdeel FF

Artikel 100a, eerste lid, wordt zo aangepast dat de beperking dat een nooddocument door de gezaghebber alleen kan worden verstrekt indien de reis vanwege aantoonbare medische of humanitaire redenen geen uitstel gedoogt, vervalt. Hiermee worden de voorwaarden voor de afgifte van een nooddocument door de gezaghebber in lijn gebracht met de afgifte van nooddocumenten door de overige daartoe bevoegde instanties. Daar geldt uitsluitend de voorwaarde dat de reis geen uitstel gedoogt, zonder beperking dat hieraan medische of humanitaire redenen ten grondslag liggen. In verband met de wijziging van het eerste lid, is ook de redactie van het tweede lid aangepast.

– Artikel I, onderdeel KK, artikel II, onderdeel Y, en artikel III, onderdeel M

De inhoudsopgave van de bijlagen bij de paspoortuitvoeringsregelingen was niet meer correct, reden om deze te vervangen door een bijgewerkte versie.

– Artikel I, onderdeel NN, artikel II, onderdeel BB, en artikel III, onderdeel P

In bijlage J, de invulinstructie liassez-passer, bij de paspoortuitvoeringsregelingen worden enkele kleine wijzigingen doorgevoerd waardoor de notatiewijze overeenkomt met de door de International Civil Aviation Organization (ICAO) geadviseerde notatiewijze.

– Artikel I, onderdeel OO

In bijlage K wordt een foutieve verwijzing naar artikel 84 vervangen door een correcte verwijzing naar artikel 94.

– Artikel II, onderdeel G

De wijziging van artikel 51 van de PUB bewerkstelligt dat bij vertegenwoordigingen in het buitenland waarvan de hoofden als gevolg van het aanwijzingsbesluit van de Minister van Buitenlandse Zaken niet bevoegd zijn aanvragen voor een paspoort of Nederlandse identiteitskaart in ontvangst te nemen en waar de benodigde apparatuur niet aanwezig is, tijdens aangekondigde spreekuren een document kan worden aangevraagd. Tijdens een spreekuur wordt de aanvraag formeel ingediend bij een hoofd van een vertegenwoordiging die wel bevoegd is. De vingerafdrukken worden in dat geval opgenomen met een mobiel vingerafdrukopname-apparaat.

– Artikel IV

Met deze wijziging van Artikel I, onderdeel F, artikel II, onderdeel R en artikel III, onderdeel G wordt de burgemeester van Montferland bevoegd tot het afgeven van Paspoorten en Nederlandse identiteitskaarten aan Nederlanders die niet in de Gemeentelijke Basisadministratie Personen als ingezetene staan ingeschreven.

Deze groep personen is dan ook gebaat bij een spoedige inwerkingtreding van deze wijziging.

Met de gemeente Montferland is om die reden overeengekomen dat op 1 maart 2013 gestart kan worden met de uitgifte van reisdocumenten aan personen die niet als ingezetene in de basisregistratie staan ingeschreven. Er wordt daarmee afgeweken van de vaste veranderdatum van 1 april, maar omdat de wijzigingen van deze regeling geen directe relevantie hebben voor bedrijven en instellingen en een inwerkingtreding per 1 maart 2013 voor de overige paspoortuitgevende instanties geen problemen oplevert omdat de overige wijzigingen niet tot nieuwe werkzaamheden leiden, is besloten deze regeling per 1 maart 2013 in werking te laten treden.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk


X Noot
1

Deze maatregelen zijn ingevoerd bij Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 27 april 2012, nr. 2012-0000244933, CZW/S&B, houdende wijziging van de Paspoortuitvoeringsregeling Nederland 2001, de Paspoortuitvoeringsregeling Buitenland 2001 en de Paspoortuitvoeringsregeling Koninklijke Marechaussee 2001 in verband met het verstrekken van een voorlopig reisdocument, Stcrt. 2012, 8962.

Naar boven