Logo Son en Breugel
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied’ (bestuurlijke lus), Son en Breugel

De gemeenteraad van Son en Breugel heeft op 7 februari 2013 het bestemmingsplan ‘Buitengebied opnieuw en gewijzigd vastgesteld (idn: NL.IMRO.0848.BP800BUITENGEBIED-VA02). Het besluit volgt op de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 24 oktober 2012 (nr. 201107517/1/R3) van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit van 28 april 2011 van het genoemde bestemmingsplan. In deze uitspraak heeft de gemeenteraad de opdracht gekregen het bestemmingsplan te wijzigen. Daarbij heeft de Raad van State bepaald dat bij de voorbereiding van het nieuwe besluit afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht niet hoeft te worden toegepast.

De volgende onderdelen van het bestemmingsplan zijn gewijzigd:

  • 1. de verbeelding wordt aangepast ten aanzien van het bouwblok aan de Brouwerskampweg ongenummerd (tegenover 8);

  • 2. de gemeenteraad heeft de activiteiten bij de woning aan Driehoek 7 heroverwogen daar het activiteiten betreffen ten behoeve van een wegenbouwbedrijf.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf donderdag 21 februari 2013 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden ter inzage bij de afdeling Dienstverlening Publiek op het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via de website van de gemeente: www.sonenbreugel.nl of via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden kunnen tegen de bij het nieuwe vaststellingsbesluit aangebrachte wijziging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 28 april 2011 tot vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied, hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen.

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak.

Son en Breugel, 7 februari 2013

Naar boven