Logo Zuid-Holland
Vaststelling Actualisering 2012 Provinciale Structuurvisie en Verordening Ruimte en intrekking Verordening Bescherming Landschap en Natuur Zuid-Holland, Zuid-Holland

Bekendmaking Wet ruimtelijke ordening en Provinciewet

Vaststelling Actualisering 2012 Provinciale Structuurvisie en Verordening Ruimte en intrekking Verordening Bescherming Landschap en Natuur Zuid-Holland

Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben op 30 januari 2013 de Actualisering 2012 van de Provinciale Structuurvisie en de Verordening Ruimte vastgesteld. Mede naar aanleiding van de ingediende zienswijzen, zijn daarbij wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Provinciale Staten hebben gelijktijdig de Verordening Bescherming Landschap en Natuur Zuid-Holland ingetrokken.

Een deel van de daarin opgenomen regels is met enkele aanpassingen overgezet naar de Verordening Ruimte.

De belangrijkste onderwerpen

Met de Actualisering 2012 zijn de hoofdlijnen, hoofdopgaven en provinciale belangen van het ruimtelijk beleid ongewijzigd gebleven. Naast enkele lokale contouraanpassingen en bestemmingswijzigingen hebben de belangrijkste aanpassingen betrekking op de onderwerpen:

  • ruimtelijke vertaling Beleidsvisie Groen

  • detailhandel

  • locatiebeleid windenergie

  • bescherming veenweidegebieden en bescherming graslanden Bollenstreek

  • archeologie

  • spoedwet Wro

Waar kunt u de stukken inzien?

De Actualisering 2012 kunt u inzien en downloaden op de webpagina van de provincie www.zuid-holland.nl/actualisering2012 . De digitaal inzoombare kaarten volgens de digitale Wro-standaard kunt u vinden op deze webpagina en op www.ruimtelijkeplannen.nl. De Actualisering 2012 is ook in te zien bij “het Loket” van de provincie Zuid-Holland aan het Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag.

De teksten en kaarten van de Provinciale Structuurvisie en de Verordening Ruimte worden thans bijgewerkt met de wijzigingen uit de Actualisering 2012. Binnenkort kunt u de volledig bijgewerkte stukken vinden op de webpagina van de provincie: www.zuid-holland.nl/visieopzuidholland. U kunt deze stukken alleen downloaden of raadplegen op de website. Er worden geen gedrukte exemplaren uitgegeven.

Beroep

Tegen de inhoud van de Actualisering 2012 van de Provinciale Structuurvisie en de Verordening Ruimte kan geen beroep worden aangetekend.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij dhr. E.J. Molenwijk

Tel: 070-4417415

e-mail: ej.molenwijk@pzh.nl

DOS-2013-0001184

Naar boven