Logo Zuid-Holland
Tervisielegging Notitie Reikwijdte en Detailniveau planMER ten behoeve van Integrale Herziening Provinciale Structuurvisie, Zuid-Holland

BEKENDMAKING WET MILIEUBEHEER

Provinciale Staten hebben op 30 januari 2013 de startnotitie vastgesteld voor de Integrale Herziening van de Provinciale Structuurvisie en de Verordening Ruimte. In de herziening van de PSV zullen de ruimtelijke ontwikkelingen van de provincie Zuid-Holland voor de periode tot 2030 in hoofdlijnen worden vastgelegd

PlanMER

Bij de integrale herziening van de PSV zijn m.e.r.-(beoordelings)plichtige activiteiten betrokken, zoals zijn vermeld in het Besluit milieueffectrapportage. Door de m.e.r.-(beoordelings)plichtige activiteiten is de opstelling van een milieueffectrapport voor plannen (planMER) verplicht. Het planMER zal in verband met mogelijk significante gevolgen voor Natura-2000 gebieden tevens een passende beoordeling bevatten.

In het planMER zullen de milieueffecten van deze herziening van de PSV worden beschreven.

Alvorens het planMER kan worden gemaakt dient reikwijdte en detailniveau van het planMER te worden bepaald. Daartoe hebben Gedeputeerde Staten een notitie opgesteld. In deze “Notitie Reikwijdte en Detailniveau” is beschreven welke milieueffecten in het planMER zullen worden onderzocht, op welke wijze en op welk detailniveau.

Op grond van artikel 7.8 van de Wet milieubeheer worden adviseurs en bestuursorganen door de provincie geraadpleegd over reikwijdte en detailniveau van dit planMER. Tevens wordt de Commissie voor de milieueffectrapportage om een advies gevraagd.

Waar kunt u de stukken inzien?

De Notitie Reikwijdte en Detailniveau ligt vanaf 22 februari 2013 tot en met 21 maart 2013 vier weken ter visie.

In deze periode kan een ieder reageren en zijn of haar zienswijzen kenbaar maken.

De Notitie Reikwijdte en Detailniveau kunt u inzien en downloaden op de webpagina van de provincie www.zuid-holland.nl/structuurvisiezh . De Notitie Reikwijdte en Detailniveau is tijdens kantooruren ook in te zien bij “het Loket” van de provincie Zuid-Holland aan het Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag.

Hoe dient u uw zienswijze in?

U kunt uw zienswijze op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau digitaal of schriftelijk indienen. Vermeld op uw zienswijze in elk geval uw naam, adres- en uw contactgegevens.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar onderstaand adres:

Provincie Zuid-Holland, t.a.v. mw. H. Maagdenberg

afdeling Ruimte, Wonen en Bodem

Postbus 90602

2509 LP Den Haag

Een digitale zienswijze kunt u per e-mail sturen naar:

visieopzuidholland@pzh.nl

Vervolg

Uw zienswijze zal worden betrokken bij de reikwijdte en het detailniveau waarmee het planMER wordt opgesteld.

Het ontwerp voor de Integrale Herziening van de Provinciale Structuurvisie en Verordening Ruimte zal samen met het planMER zes weken ter inzage worden gelegd. Naar verwachting zal dat begin volgend jaar zijn.

Dan wordt een ieder weer in de gelegenheid gesteld om zienswijzen in te dienen.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij mevrouw W. Croes van de afdeling Milieu en Mobiliteit van de provincie Zuid-Holland, telefoon 070 – 441 81607 of e-mailadres w.croes@pzh.nl.

DOS-2013-0000431

Naar boven